Приключи работата по подмяна на уличното осветление в район Младост,

...
Приключи работата по подмяна на уличното осветление в район Младост,
Коментари Харесай

Приключи работата по подмяна на уличното осветление в район Младост

Приключи работата по замяна на уличното осветяване в регион " Младост ", оповестиха координаторите на плана за Varna24.bg .

Успешно са изпълнени всички действия по плана. Подменено е уличното осветяване с енергийно дейно, въведена е Интелигентна система за ръководство и мониторинг на уличното LED осветяване (СУМ) и е построена самостоятелна Фотоволтаична система за зареждане на уличното осветяване от 8 kW. Обектът е въведен в употреба с уверение No136/15.12.2021г.

Постигнати са следните резултати:

Намалени разноски за електрическа енергия за улично осветяване и на излъчванията СО2 със 714,02 tCO2;

Енергийна успеваемост на уличното осветяване и понижена консумация на електрическа енергия;

Намаляване на директните разноски на общината за улично осветление;

Осигуряване на по - положителни условия за живот и достъп на жителите на Община Варна до предлаганите обществени услуги.

Продължителността на плана е 10 месеца /от 30.03.2021 година до 30.01.2022 г./

Обща стойност на плана - 1 312 806.79 лева, от които Безвъзмездна финансова помощ в размер на 713 306.79 лева и съфинасиране в размер на 599 500 лева

Проектът е осъществен по Договор за даване на безплатна финансова помощ №BGENERGY-2.001-0078-C01, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г. въз основа на подписан Меморандум за съгласие сред Република България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия в план: " Рехабилитация, рационализация и създаване на умна система за ръководство и мониторинг на системата за външно изкуствено осветяване в регион " Младост “, кв.16, " Възраждане “ ІІІ м.р. и " Възраждане “ ІV м.р. на Община Варна, Програма: BGENERGY " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “. Процедура: BGENERGY-2.001 Рехабилитация и рационализация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветяване на общините.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР