Приключи проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен

...
Приключи проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата отказа на Рашков да разследва главния прокурор

Приключи инспекцията на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен министър Бойко Рашков против основния прокурор Иван Гешев, оповестява Нова телевизия.

Говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев уточни, че е предписан отвод от формиране на досъдебно произвеждане. Наблюдаващият прокурор по инспекцията е открил, че няма данни за осъществено закононарушение от страна обвинител №1.
Копие от постановлението за отвод от формиране на досъдебно е било изпратено и до Министерство на вътрешните работи министъра. Към момента не е постъпвала тъжба от негова страна поради отхвърли, с цел да се извърши инстанционен надзор.

При инспекцията са били снети пояснения от магистрати към Спецпрокуратурата и чиновници на дирекция " Публична връзка " към администрацията на основния прокурор. Събрани са били и съответните документи.

От news.bg напомнят, през юли служебният вътрешен министър Бойко Рашков изпрати до Националната следствена работа сигнал, с който искаше следствие на основния прокурор Иван Гешев. От там обаче препратиха сигнала до Спецпрокуратурата.

Сред причините за настояването на Рашков беше и изборното издание на доказателства, събрани със специфични разследващи средства.

При сезирането на Спецпрокуратурата в края на юли той уточни три случая - записи, за които се твърди, че съдържат гласа на президента Радев, записи на намиращия се в Дубай Васил Божков с политици и публицисти и чатовете сред президентския секретар Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР