Приключи проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен ...

Приключи проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен

Спецпрокуратурата отказа на Рашков да разследва главния прокурор

Приключи инспекцията на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен министър Бойко Рашков против основния прокурор Иван Гешев, оповестява Нова телевизия.

Говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев уточни, че е предписан отвод от формиране на досъдебно произвеждане. Наблюдаващият прокурор по инспекцията е открил, че няма данни за осъществено закононарушение от страна обвинител №1.
 Национална следствена служба препрати сигнала на Рашков към Спецпрокуратурата
Национална следствена служба препрати сигнала на Рашков към Спецпрокуратурата

Националната следствена работа няма пълномощия да образува досъдебни производства

Копие от постановлението за отвод от формиране на досъдебно произвеждане е било изпратено и до Министерство на вътрешните работи министъра. Към момента не е постъпвала тъжба от негова страна поради отхвърли, с цел да се извърши инстанционен надзор.

При инспекцията са били снети пояснения от магистрати към Спецпрокуратурата и чиновници на дирекция " Публична връзка " към админситрацията на основния прокурор. Събрани са били и съответните документи.

Припомняме, през юли служебният вътрешен министър Бойко до Националната следствена работа сигнал, с който искаше следствие на основния прокурор Иван Гешев. От там обаче до Спецпрокуратурата.

Сред причините за настояването на Рашков беше и изборното издание на доказателства, събрани със специфични разследващи средства.

При сезирането на спецпрокуратурата в края на юли той уточни три случая - записи, за които се твърди, че съдържат гласа на държавния глава Радев, записи на намиращия се в Дубай Васил Божков с политици и публицисти и чатовете сред президентския секретар Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков.
 Сигналът на Бойко Рашков за Гешев разпределен на инцидентен принцип
Сигналът на Бойко Рашков за Гешев разпределен на инцидентен принцип

Рашков може да апелира пред Апелативната профилирана прокуратура

Източник: news.bg