Приключи обявената специализирана полицейска операция, насочена спрямо превишена скорост, предаде

...
Приключи обявената специализирана полицейска операция, насочена спрямо превишена скорост, предаде
Коментари Харесай

КАТ: Паднаха ограничителните мерки и хората пак почнаха да карат с превишена скорост

Приключи оповестената профилирана полицейска интервенция, ориентирана по отношение на превишена скорост, съобщи кореспондент на БГНЕС.
" Резултатите са показателни, че след приключването на изключителните ограничения хората потеглиха по пътищата и се нарушава този режим. Установени са 42 000 нарушавания за превишена скорост, като над 25 хиляди от тях са в обитаемоте места ", сподели основен контрольор Николай Крушарски от КАТ.
За идните празници Пътна полиция ще подкрепя придвижването при нужда, като се включва да контролира самото придвижване, с цел да могат жителите да изоставен градовете и да се придвижват по-лесно и по-безаварийно. " Това е главната задача на сътрудниците, която ще бъде за през днешния ден и през почивните дни ", добави Крушарски.
Днес и в понеделник контролът на първо място ще бъде ориентиран към подкрепяне. " Сериозен ще бъде през останалото време, приказвам за почивните дни, на територията на цялата страна сме разпоредили на сътрудниците да вземат участие и да провеждат профилирани интервенции, ориентирани към надзор над водачите, използвали алкохол, наркотични субстанции, превишената скорост, защото тя е един от главните нарушавания, които са причина за тежките пътни произшествия ", съобщи Крушарски.
Ще бъда основано реверсивно придвижване в посока излаз от град София на пътя I-1, който е посока Перник. Днес и на следващия ден ще бъдат отворени две ленти в посока излаз и една лента посока вход, противоположното ще стане в понеделник – две ленти в посока вход и една в посока излаз.
" Важна информация, която би трябвало да знаят е за ремонтни действия по Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Тракия " виадуктите. На " Тракия " от 11 до 21 км придвижването ще се реализира в едната пътна лента, а на Автомагистрала " Хемус " на село Потоп отново придвижването ще бъде реализирано в една пътна лента. Така че призоваваме всички водачи в тези сектори да бъдат изключително деликатни при ръководството на МПС “, уточни той.
Главен контрольор Дарин Димитров от отдел Охранителна полиция на Групово дело " Национална полиция " уточни, че към профилираните полицейски интервенции ще бъдат включени и сили на дирекция " Жандармерия ". Те ще наблюдават както за сигурността на придвижването, по този начин и за спазването на противоепидемичните ограничения, по този начин и за запазване на публичния ред. Главният контрольор подсети, че противоепидемичните ограничения, които са въведени, са за всички и в случай че получат сигнал за скупчване, служителите на реда, които се озоват на място, ще сформират съответните актове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР