Приключи изграждането на специализираното плавателно средство за драгиране на река

...
Приключи изграждането на специализираното плавателно средство за драгиране на река
Коментари Харесай

Корабът за драгиране на река Дунав вече е готов

Приключи построяването на профилираното плавателно средство за драгиране на река Дунав. То се чака да дойде по вода в Русе в края на март, преминавайки по канала Рейн - Майн - Дунав, стана ясно от известие на Изпълнителна организация " Проучване и поддържане на река Дунав ".

Изпълнител на съответния план е нидерландската Damen Shipyards Gorinchem, а цената му е 6.1 млн. лева без Данък добавена стойност.
За да няма засядания
Основната цел е да се понижи броят на сериозните плитки сектори на реката, с цел да се облекчи плаването на корабите по реката. По българско-румънския сектор има доста на брой сериозни сектори, където при избрани равнища на водата липсва нужната дълбочина. А това на собствен ред лимитира корабите и предизвиква финансови вреди на товародатели, спедиторите, корабособствениците и така нататък

Наличната драгажна техника на Изпълнителна организация " Проучване и поддържане на река Дунав " е физически остаряла и не може да прави съответно поддържане на корабоплавателния път в най-критичните сектори, написа в описанието на плана.
По-големият план
Доставката на кораба за драгиране е част от план " Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българско-румънски сектор на река Дунав ". Проектът е съфинансиран по оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 - 2020. Общата му стойност е 20.6 млн. лева, като 85% са евросредства. Отговорна за осъществяването на плана е Изпълнителна организация " Проучване и поддържане на река Дунав ".

С него организацията обновява оборудването си, нужно за поддържането на плавателния път. По плана има още три съставния елемент - за доставки на маневрен транспортен съд, понтон и шалан.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР