Приключи издирването на последните безследно изчезнали след наводненията и свличанията

...
Приключи издирването на последните безследно изчезнали след наводненията и свличанията
Коментари Харесай

Жертвите на наводненията в Бразилия достигнаха 128

Приключи издирването на последните безследно изчезнали след наводненията и свличанията на земни маси край Ресифи, оповестиха управляващите на щата Пернамбуку, седмица откакто бедствието докара до гибелта на 128 души, съобщи Франс прес.

,,Спираме издирването на изчезналите``, разгласи през вчерашния ден губернаторът на щата Пауло Камара, откакто сутринта беше намерено тялото на последната оповестена за изчезнала.

Изразяваме нашата взаимност на околните на 128-те жертви и разгласяваме тридневен печал, добави той.

Властите отпуснаха финансова помощ за изпадналите в затруднено състояние фамилии. Над 9000 души от региона на Ресифи изгубиха жилищата си и трябваше да получат заслон след злополуката, случила се в края на предишния месец.

Тази година Бразилия беше наранена изключително тежко от наводнения и свличания на земни маси. Подобна покруса през февруари докара до 233 починали в Петрополис, край Рио де Жанейро, напомня Българска телеграфна агенция.

Специалистът по естествени бедствия Жозе Маренго изясни, че тези произшествия се дължат на стоплянето на климата, чийто резултат се усложнява от неконтролираната урбанизация.

Дъждът самичък по себе си не убива. Това, което е смъртоносно, е дъждът, сипещ се върху жилища, ситуирани в рискови региони ", добави специалистът от бразилския център за битка с естествените бедствия.

Според него управляващите са отговорни, че са " разрешили градежа в рискови зони, където живеят небогати хора, нямащи къде другаде да отидат ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР