Приключи гласуването за турските президентски и парламентарни избори в САЩ,

...
Приключи гласуването за турските президентски и парламентарни избори в САЩ,
Коментари Харесай

В САЩ приключи гласуването за турските избори

Приключи гласуването за турските президентски и парламентарни избори в Съединени американски щати, заяви през днешния ден генералният консул на Турция в Ню Йорк Ертан Ялчън, представен от Анадолската организация.

Турските жители, живеещи в Съединени американски щати, имаха опция да употребят правото си на глас в интервала от 9 до 17 юни. Избирателни секции бяха отворени в Ню Йорк, Вашингтон, Бостън, Маями, Хюстън, Чикаго и Лос Анджелис. Изборите завършиха нощес, оповестява Българска телеграфна агенция.

Консулът на Турция в Ню Йорк Ертан Ялчън разгласи през днешния ден, че от 40 хиляди регистрирани турски гласоподаватели в мегаполиса 12 845 са употребявали правото си на глас.

Междувременно ръководителят на предизборния щаб на (управляващата в Турция) Партия на справедливостта и развиването в Съединени американски щати Левент Али Йълдъз заяви, че гласуването в Съединени американски щати, състояло се в интервала 9-17 юни, е минало безпроблемно.

Над 3 милиона турци, живеещи в чужбина, имат право да гласоподават на предварителните президентски и парламентарни избори в Турция.

Шестима са претендентите за президент и осем политически партии имат право да вземат участие в парламентарните избори.

Турските жители, живеещи в чужбина и пътуващи за Турция този месец, могат да гласоподават в изборни секции на граничните пунктове до 17 часа на 24 юни (когато ще се състоят изборите в Турция), осведоми Анадолската организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР