Приключи европейският проект Докторантски център Свети Климент Охридски на Софийския

...
Приключи европейският проект Докторантски център Свети Климент Охридски на Софийския
Коментари Харесай

Приключи проектът Докторантски център Свети Климент Охридски на СУ

Приключи европейският план " Докторантски център " Свети Климент Охридски " на Софийския университет. Той беше финансиран по стратегия " Наука и обучение за образован напредък ", с към 700 000 лв. и в него се включиха близо 600 докторанти.


Основната цел на плана " Докторантски център " беше за близо две години да поддържа докторантите и откривателите в Университета като обезпечи образования, финансиране на изявления, достъп до научна литература, участия в конференции. Като част от Центъра е основано и " Докторантско учебно заведение ", което сплотява всички факултети.
проф. Мария Стойчева, началник на плана " Докторантски център ": 60% от докторантите в университета са се присъединили в разнообразни форми на дейностите в учебното заведение. Изключително значимо е също по този начин търсенето на интердисциплинарни проучвания, семинари, работни групи.
Като част от плана към този момент са издадени четири сборника с проучванията на докторанти.
проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ: Според мен това е значимо за България, тъй като по този начин сътворяваме младите откриватели в съдействие сред разнообразни области в България и в съдействие с задгранични институции.
От университета са подготвени да аплайват по нови стратегии с европейско финансиране за докторанти. В Алма матер се образоват към 1000 докторанти, което е една четвърт от всички.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР