Приключи емблематичното дело срещу Гислейн Максуел, светската дама и предприемачка

...
Приключи емблематичното дело срещу Гислейн Максуел, светската дама и предприемачка
Коментари Харесай

Осъдиха Гислейн Максуел на 20 години затвор за секс трафик

Приключи емблематичното дело против Гислейн Максуел, светската дама и предприемачка която в миналото е общувала с кралски особи, президенти, милиардери, а в този момент на ръцете й подрънкват белезници вместо гривни. 60-годишната Максуел беше наказана на 20 години затвор за рекрутиране и трафик на четири тийнейджърки.

С дейностите си тя е пособия на финансиста Джефри Епстийн, неин тогавашен любовен сътрудник, да прави полови похищения над девойките.
 Българска национална телевизия: Как от безконечния трети да стане уважавана медия? 28 юни 2022 | Докато по света публичните медии са измежду най-рейтинговите, най-реномираните места за работа на публицисти...
Строгата присъда е победа за група дами, които години наред се бориха за правдивост, откакто предходното потомство прокурори не съумя да потвърди виновността на двойката Епстийн - Максуел. Престъпленията са били осъществявани в продължение на едно десетилетие - сред 1994 и 2004 година
Безпогрешно обръщение
При произнасянето на присъдата арбитър Алисън Джей Нейтън сподели, представена от BBC, че държанието на Максуел е било " непоносимо и хищническо " и акцентира, че казусът изисква " доста забележителна присъда ", с цел да се изпрати безпогрешно обръщение, че сходни закононарушения ще бъдат осъдени. Освен затвор, над Максуел е наложена и санкция от 750 000 $.

Джефри Епстийн се самоуби в килията си в Манхатън през 2019 година, до момента в който чакаше правосъден развой. Той е малтретирал и насилвал полово деца стотици пъти в продължение на повече от 10 години, като всекидневно е експлоатирал уязвими девойки на 14-годишна възраст. Прокурорите настояват, че самичък не би могъл да направи това без помощта на Максуел, негова дългогодишна спътница.

Максуел, която носеше синя затворническа униформа и бяла маска, с цел да се съобрази с разпоредбите към ковид, гледаше право напред при оповестяването на присъдата и не изрази никакви страсти, написа BBC. Тя носеше белезници на краката, които се чуваха да дрънчат, когато влизаше в правосъдната зала.

Присъдата е по-малка от претенции от прокурорите период, само че обвинителите на Епстийн въпреки всичко показаха задоволство.

Делото против някогашната английска социалистка е едно от най-известните от появяването на придвижването #MeToo, което предизвиква дамите да приказват за полово принуждение. Най-шокиращият миг преди произнасянето на присъдата бе, когато Гислейн Максуел се изправи, с цел да приказва. Тя се обърна непосредствено към жертвите, казвайки им:

" Съжалявам за болката, която сте изпитали. "

След това уточни, че се надява, че в този момент те ще могат да гледат напред, а не обратно и назова Епстийн манипулативен, остроумен човек, който заблуждава всички в орбитата си.

" Моята връзка с Епстийн ще ме изцапа вечно ", сподели тя.
Тъмна памет
Жертвите бяха прочувствени, до момента в който говореха за болката и тъгата, породени от Максуел. Те прочетоха квалифицираните си изказвания, само че Максуел не ги гледаше, до момента в който говореха.

Ани Фармър , единствената жертва по обвиняването, която даде показания под цялостното си име по време на процеса, беше първата, която се произнесе. Наложи се да спре по средата на речта си, с цел да сдържи страстите си, само че въпреки всичко продължи до дъно.

" Дълго време желаех да изтрия от съзнанието си закононарушенията, които Гислейн Максуел и Джефри Епстийн направиха против мен и да се преструвам, че не са се случили. Не говорех за това от години. Това беше видът тъмна памет, за която е най-безопасно, в случай че се държи заключена. Направих най-хубавото, което можах. Светът обаче не сътрудничи с тази тактика. "

" Една от най-болезнените и продължаващи последствия от злоупотребата беше загубата на доверие в мен самата, моите усещания и инстинкти. "

Вирджиния Джуфре написа: " Гислейн, преди 22 години, през лятото на 2000 година, ти ме видя в хотел Mar-a-Lago във Флорида и направи избор. Ти избра да ме последваш и да ме закупиш за Джефри Епстийн. "

" Заедно вие ме увредихте физически, душевен, полово и прочувствено... Без подозрение, Джефри Епстийн беше ужасяващ педофил. Но в никакъв случай нямаше да срещна Джефри Епстийн, в случай че не беше ти. За мен и за толкоз доста други, ти отвори вратата към пъкъла ".

Наричаната в съда Кейт , написа в изказването си: " Последствията от това, което направи Гислейн Максуел, бяха съществени за мен. "

" Борех се, само че в последна сметка победих с разстройство, обвързвано с използването на субстанции. Претърпях пристъпи на суматоха и нощни кошмари, с които към момента се боря. Претърпях ниско самочувствие, загуба на благоприятни условия за кариера. Борих се доста с възприятието, че не мога да се поверявам на личните си инстинкти при избора на сантиментални връзки. "

" Това, което ми се случи на тази млада възраст, промени фрапантно хода на живота ми вечно. "

Джулиет Брайънт , четвъртата обвинителка написа, че в никакъв случай не се е чувствала добре от деня, в който Максуел и Епстийн са " поставили ръцете си " върху нея.

" Мисълта за тях към момента ми предизвиква чести паник офанзиви и кошмари ", сподели тя. " Всички жертви, в това число и аз, са постоянно признателни на хората, които помогнаха за разобличаването на тези нарушители. "

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР