Приказна детска площадка направиха будни граждани край брега на река

...
Приказна детска площадка направиха будни граждани край брега на река
Коментари Харесай

Детска площадка разкраси брега на река Огоста край Монтана /снимки/

Приказна детска площадка направиха будни жители край брега на река Огоста. В работата участваха и деца. Днес кметът на Монтана Златко Живков се срещна с хората, поздрави ги за самодейността, а на малчуганите подари сладолед.
Благоустроеният квартал се намира сред икономическата гимназия, река Огоста, ветеринарната амбулатория и ж-п линията в града. Преди няколко дни завърши главният ремонт на 3 от улиците в региона. Така към този момент всичките пет са като нови. Подменена е напълно водопроводната мрежа, направени са нови тротоари.
Ирина и Мария са в основата на концепцията да бъде направена детска площадка, на брега на реката. Двете млади дами живеят в квартала откогато се помнят. „ Искахме да създадем освен това за днешните деца, споделя Ирина. Вярвам, че когато някой вложи изпитание в нещо, по-късно го пази и по тази причина включихме и децата, добавя тя.
Два месеца се трудила сговорната тайфа с цел да си направи пиратски транспортен съд, лебед, гъбка, колкото дърво с пълзящи охлюви по него, люлки, пясъчник и пейки. Входът към площадката е цветна арка, а от през днешния ден измежду игрушките порастват и дребни кипариси. Екипите от общинското дружество „ Чистота” са окосили храстите и тревата до реката.
В региона на квартала с изключение на жилищни домове има и три служби на Агенцията за сигурност на храните. Ежедневно ги посещават десетки хора освен от Монтана, а и от целия район. Д-р Герго Гергов – шеф на районната дирекция на АБХ благодари на кмета за обновяването на инфраструктурата и основаването на положителни условия на труд на хората.
За безвредната игра на децата се погрижи и доктор Тотка Вътова – шеф на компания за стерилизация и надзор на вредителите „ Килъри”. Тя обезпечи едно гратис култивиране на площадката с препарати срещу кърлежи и бълхи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР