Приходите от вътрешния и външния пазар на секс услуги, в

...
Приходите от вътрешния и външния пазар на секс услуги, в
Коментари Харесай

До 1 млрд. лв. достигат приходите от нелегалния пазар на секс услуги с българи

Приходите от вътрешния и външния пазар на секс услуги, в които вземат участие българи, се прави оценка на сред 900 млн. и 1 милиарда лева годишно. Постъпленията от секс услугите единствено на вътрешния пазар варират от 210-240 млн. лева Шокиращите данни изскачат от Доклад на Центъра за проучване на демокрацията, оценяващ проведената престъпност в България през 2019-а година.

“В топ 3” на приходите от незаконни пазари, второ място си поделят търговията на горива и тази на опиати, като постъпленията варират от по 400 - 450 млн. лева годишно. Тревожно е, че на трето място се подреждат усвоените от така наречен “бели якички” със корист средства от Европейски Съюз, които варират сред 70 и 300 млн. лева годишно, само че има изложени и експертни оценки, съгласно които може да доближат до половин милиард лв..

Бум на просията на българи в Швеция и Франция

Жертвите на трафик за полова употреба са най-вече дами, множеството от ромски генезис, които се извеждат към страни в западна Европа или към огромните градове и курортите у нас. За поредна година България остава съществена страна на генезис на жертви за множеството форми на трафик на хора в Европейски Съюз.

Като цяло се следи лек спад на записаните жертви на трафик – от 443 през 2018 година до 404 през 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР