Приходите от туризъм на Гърция през юни тази година надхвърлиха

...
Приходите от туризъм на Гърция през юни тази година надхвърлиха
Коментари Харесай

Приходите от туризъм на Гърция през юни тази година надхвърлиха нивата от 2019 г.

Приходите от туризъм на Гърция през юни тази година надвишиха равнищата от 2019 година и ускориха прогнозите за рекордна година за бранша във връзка с приходите, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Макар пристиганията от чужбина през юни да се равняват на 89 % от тези през 2019 година, последния цялостен сезон преди пандемията от ковид, приходите са достигнали 2,62 милиарда евро, което е повече от 2,56 милиарда евро през юни 2019 година, сочат данни на гръцката централна банка.

Това значи, че разноските на екскурзиант са се нараснали, което е резултат най-много от по-високите цени в международен мащаб. Гърция регистрира равнища на инфлация, невиждани от средата на 90-те години на предишния век.

Според консултантите от Мабриан травъл интелиджънс платформ (Mabrian Travel Intelligence Platform) следеното в Гърция нарастване на цените е най-високото измежду главните средиземноморски дестинации - в средата на август междинните цени са нарастнали с съвсем 134 % по отношение на тези през август 2021 година в петзвездните хотели, с 82 % в четиризвездните и с съвсем 30 % в тризвездните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР