Приходите на турския отбранителен гигант Aselsan са се увеличили с

...
Приходите на турския отбранителен гигант Aselsan са се увеличили с
Коментари Харесай

Лидерът на турската отбранителна индустрия увеличава износа си

Приходите на турския защитителен колос Aselsan са се нараснали с 24% през предходната година, достигайки 2,23 милиарда $, защото компанията е подписала контракти за експорт на стойност над 450 млн. $, оповестява турският ефирен канал TRT World.
Най-големият турски производител на отбранителни артикули и системи също по този начин регистрира чиста облага от 630 милиона $, което е с 33 % повече от миналата година. Въпреки „ отрицателните последствия от пандемията “, както компанията я назова във финансовия си отчет, оповестен предишния вторник, тя съумя да усили цената на договорите за експорт до 450 милиона $ през 2020 година
Aselsan е 48-ата по величина отбранителна компания в света, с комерсиална и индустриална мрежа, обхващаща 12 страни на три континента. Компанията е учредена през 1975 година, с цел да отговори на информационните потребности на турските въоръжени сили. В момента тя отделя 7% от годишния си бюджет за научноизследователска и развойна активност. В него работят към 9000 души, като по време на пандемията са наети 1479 нови чиновници.
Продуктовото портфолио на Aselsan се състои от информационни и осведомителни технологии, радари и електронна война, електрооптика, авионика, безпилотни системи, наземни и военноморски платформи, системи за противовъздушна защита и ракети, системи за ръководство и надзор, превоз, сигурност, пътен трафик и системи за автоматизация.
На фона на вътрешни и външни закани за националната сигурност Турция се трансформира в бързо възходящ производител и експортьор на военна техника, в това число тежко оръжие. По-специално през последното са създадени няколко вътрешни транспортни средства, ракети, оръжейни системи и други отбранителни артикули, цитира телевизионният канал Eadaily.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР