Приходите на компанията за бизнес софтуер са намалели през миналата

...
Приходите на компанията за бизнес софтуер са намалели през миналата
Коментари Харесай

ERP, CRM и BI пазарът у нас се сви неочаквано през 2019 г.


Приходите на компанията за бизнес програмен продукт са намалели през предходната година
(снимка: CC0 Public Domain)

2019 година сблъска водещите интегратори с бизнес модел, фокусиран върху ERP, CRM и BI системи и услуги, с непредвиден общ спад в приходите – за първи път от осем фискални години, сочи разбор на CBN Pannoff, Stoytcheff & Co, който обгръща резултати и KPI на 30 основни интегратори, виновни общо за над 2/3 от инсталациите в страната.

На фона на предстоящите огромни вложения от страна на действителния бизнес, подкрепят и от европейски стратегии за финансиране на конкурентоспособността на фирмите в България, едвам 13 интегратори означават растеж в приходите, до момента в който 17 записват спад, съгласно.

Оказва се, че всичко е надолу – оперативните доходи и облага, даже приходите от услуги! На този декор ситуацията се усложнява от растежа на цената на труда и спада на прихода на ангажиран, увеличение на общия размер на отговорности и вземания. В резултат, за втора поредна година понижава броят на заетите.
още по тематиката
При тези условия, пандемичната 2020 може да се окаже не чак толкоз неприятна година за някои интегратори, а за какво не и за бизнеса им като цяло, разяснява CBN.

Ще се случи ли основата в дигитализацията и конкурентоспособността на бизнеса в България зависи от почти 120 интегратори на високотехнологичния програмен продукт за ръководство от вида ERP, CRM и BI. В ръцете на няколко стотин експерти и мениджъри се разполага цялата поддръжка на софтуерната инфраструктура на действителния бизнес и финансовата промишленост в страната.

От няколко години се оформят мощни екосистеми от интегратори, които се конкурират както за клиенти в страната, по този начин и за поддържане и внедряване на системи и в задгранични компании, разяснява CBN. Това са екосистемите на сътрудници на международни задгранични вендори на бизнес програмен продукт, на SAP, Microsoft и на български производители и внедрители на бизнес програмен продукт.

За всички тях 2020 година се обрисува да е с доста друга динамичност, а осъществяването на проектите за доходи и клиенти може да стане ясно на 31 декември, заключават анализаторите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР