Приходите на JPMorgan през второто тримесечие на тази година са

...
Приходите на JPMorgan през второто тримесечие на тази година са
Коментари Харесай

JPMorgan повишава печалбата заради ръста на заемите

Приходите на JPMorgan през второто тримесечие на тази година са нарастнали с 6.5% до 28.39 милиарда $

Още по тематиката
Големите американски банки разчитат на ниски налози, с цел да усилят облагите си

JPMorgan, Wells Fargo и Citi ще показват докладите си за миналото тримесечие в петък
11 юли 2018
Обратните изкупувания на акции доближават върхове, само че цените не се покачват

Американските компании поемат риск, защото купуват книжата на повишени цени, настояват анализатори
10 юли 2018 Американската банка JPMorgan Chase регистрира облага над упованията на пазара през второто тримесечие на 2018 година поради по-високите приходите от търговия и по-голямото търсене на заеми, което е предизвикано от засилващата се стопанска система на Съединени американски щати, оповестява Reuters.

Резултатите

Американските банки генерират високи резултати поради понижените корпоративни налози, високите лихви и разрастващата се стопанска система, която движи растежа на отпуснатите заеми.

" Световният растеж на стопанската система, най-вече в Съединени американски щати, е добър ", разяснява Джейми Даймон, изпълнителен шеф на JPMorgan.

Приходите на финансовата институция през миналото тримесечие са нарастнали с 6.5% на годишна база до 28.39 милиарда $, като прогнозата на анализаторите беше за 27.36 милиарда $. Всички бизнеси на банката регистрират растеж на облагата.

Нетната облага на групата се е нараснала с 18.3% до 8.32 милиарда $, до момента в който през същия интервал от миналата година тя е била 7.03 милиарда $.
Цената на акциите на най-голямата американска банка се повиши с 1%, откакто бяха оповестени финансовите ѝ резултати в петък.

Как анализаторите разчитат тримесечието

Отчетите на JPMorgan се наблюдават деликатно от експертите, защото са показателни за положението на потребителите и бизнеса. Компанията има съществена роля в няколко бизнеса като жилищните ипотеки, комерсиалното кредитиране и ръководството на активи.

През интервала заемите, които включват потребителските заеми и заеми на най-големите корпорации, са се нараснали със 7% на годишна база.

Анализаторите и икономистите наблюдават въздействието на интернационалните търговски мита и тактиките за разширение върху търсенето на заеми в банките. Също по този начин вложителите проучват връзката сред намаляването на корпоративния налог в Съединени американски щати и желанието на фирмите да теглят нови заеми. Според банкерите наклонността ще е по-осезаема през втората половина на тази година.

Преди седмица италиански вестник заяви, че шефове на щатски компании предизвестяват президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че поради въздействието на митата върху растежа на стопанската система може да не се усетят изгодите от понижените налози.

Приходите от търговия на финансовата институция, които са една пета от общите ѝ приходи, регистрират растеж 13%. Прогнозата на анализатора в Credit Suisse Сюзан Рот Кацке беше за покачване от 1%. Печалбата от лихви се е покачила с 10% на годишна база.

През май шефът на поделението за корпоративно и капиталово банкиране в JPMorgan – Даниел Пинто, сподели, че чака слаби доходи през второто тримесечие на 2018 година Wells Fargo с по-слабо показване
Wells Fargo регистрира по-лошо от предстоящото второ тримесечие на годината. Финансовата институция се пробва да се върне към растежа и да се оправи с регулаторните си проблеми, написа Wall Street Journal. Печалбата за интервала е била 5.19 милиарда $ спрямо 5.86 милиарда $ година по-рано. Приходите на банката също са се намалили - до 21.6 милиарда $ от 22.2 милиарда $ през второто тримесечие на 2017 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР