Приходите на Google продължават да бъдат основно от реклама ©

...
Приходите на Google продължават да бъдат основно от реклама ©
Коментари Харесай

Google отчете скок на печалбата, но спад в рентабилността заради конкуренцията

Приходите на Гугъл не престават да бъдат главно от реклама

© Dado Ruvic Още по тематиката
Как софтуерните колоси изгубиха ореола си

След абсурда с Фейсбук водачите в технологиите от ден на ден се трансформират от " спасители " в " опасност "
20 апр 2018
Искам друга обществена мрежа

Какви са другите възможности на добре познатите ни услуги
20 апр 2018
Пионерът в новите тех регулации

GDPR - регламентът на Европейски Съюз за персоналните данни наподобява като елементарно решение на рецесията с Фейсбук, само че занапред предстоят компликации
20 апр 2018 Компанията майка на Гугъл Alphabet означи скок на облагата, само че понижи маржа си поради огромни разноски през първото тримесечие, написа Reuters. Печалбата на колоса за първите три месеца от годината е 9.4 милиарда $, надалеч над предстоящите от анализаторите 6.5 милиарда $. Маржът на облагата отбелязва спад от 27% преди година до 22%. Нивото в цената на акциите остана значително непроменено.

Анализаторите показват, че разноските на Alphabet се подвигат, тъй като компанията употребява все по-голям % от приходите си, с цел да влага и да не губи позиции против съперниците си като Amazon. " Скокът в облагата е еднократен резултат ", разяснява Джеймс Кордуел, анализатор от Atlantic Equities. Дългосрочните финансови вложения през интервала са се вдигнали трикратно до 7.3 милиарда $, по отношение на 2.5 милиарда $ преди година.

Общите доходи на Alphabet за интервала са 31.1 милиарда $, което е над упованията на анализаторите. Компанията продължава да разчита главно на доходи от реклама. " Силната стопанска система кара фирмите да отделят повече пари за реклама ", разяснява Иван Файнсет от Tigress Financial. Според него Гугъл няма да усети огромен резултат от абсурда с Фейсбук.

Инвестициите в Uber – прикрито злато

Една от главните аргументи за огромната облага на Alphabet е нов счетоводен способ, посредством който колосът регистрира вложенията си в стартъпи като Uber и Airbnb. Според данните от отчета на Alphabet, сега оценката на вложенията в други компании са на рекордни равнища. Alphabet към този момент ще счита на непрекъснати шпации своите дялове в сходни компании, вместо да рапортува единствено когато към този момент има опция да ги продаде.

Гугъл имаше и няколко еднократни разноски, като да вземем за пример 1.1 милиарда $, които компанията заплати за закупуването на част от екипа на HTC, който се чака да работи по телефоните Гугъл Pixel. Разходите са се повишили и в бранша на YouTube, където компанията е похарчила повече пари за нови телевизионни услуги и маркетингови артикули.

Директорите на Гугъл разясниха, че вложенията би трябвало да продължат, с цел да се конфигурират нови мощни компютри и интернет кабели, които да поддържат връзката на YouTube, поради покачващия се трафик.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР