Приходите на Агенцията за дипломатически имоти в страната“, по известна

...
Приходите на Агенцията за дипломатически имоти в страната“, по известна
Коментари Харесай

АДИС разполага с 243 апартамента и 29 сгради

Приходите на „ Агенцията за дипломатически парцели в страната “, по известна със съкращението АДИС, възлизат на 8 338 хиляди лева през 2021 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

АДИС е комерсиално сдружение със 100% държавно присъединяване, което има редица парцели в столицата, като огромна част от тях са отдавани на непознати жители и дипломатически задачи.

Дружеството има 243 броя жилища съсредоточени в едни от най-престижните квартали на столицата. Основно те са ситуирани в „ Оборище “, „ Лозенец “, „ Средец “, „ Триадица “, „ Изгрев “ и други

Освен жилищата АДИС разполага и с 29 броя независими здания, както и с 33 броя нежилищни парцела, от които 7 са в съсобственост. Дружеството е притежател и на 13 подземни паркинга, 4 открити паркинга и 1 независим гараж, както и 17 гаражни кафези.

Горепосочените парцели се отдават чартърен от АДИС на задгранични и български юридически и физически лица. Наемането на парцелите става посредством търг на съображение член 29, алинея 3 от Правилника за използване на Закона за обществените предприятия, а в случаите на чл.30, алинея 1, т. 5 от Правилника за използване на закона за обществените предприятия с директно договаряне с позволение на Министъра на външните работи.

Началната цена при осъществяване на търга или директното договаряне се дефинира от самостоятелен оценител. Преди настаняване на наемателите и по време на използването на парцелите се постанова осъществяване на настоящи и спешни ремонтни действия. Дружеството разполага с механически екип за осъществяването им. При нужда от по-голям размер ремонтни действия /смяна на дограма, покриви и др./, същите се правят след осъществяване на процедура за избор на реализатор.

АДИС не има парцели в чужбина. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР