Приготвянето на туршии е изкуство и овладяването му изисква търпение

...
Приготвянето на туршии е изкуство и овладяването му изисква търпение
Коментари Харесай

Вижте кога се пресича туршията, за да има невроятен вкус

Приготвянето на туршии е изкуство и преодоляването му изисква самообладание и копнеж. Щом пристигна есента домакините стартират да консервират зеленчуци по разнообразни способи и предписания, като най-разпространена си остава класическата туршия със саламура от сол и вода, написа Gotvach.bg

Добре измитите зеленчуци се слагат в подобаващи съдове и се заливат с воден разтвор на сол, който да ги покрие изцяло, и се оставят на хладно и мрачно място. В тях стартират да текат процеси на млечно кисела ферментация, която води до приемането на крайния артикул, а точно – вкусна туршия.

Точният миг на секване на туршията е, когато тя доближи усета, който ви харесва. Няма по какъв начин да се дефинира по-точна дата, тъй като процесите на ферментация протичат с друга скорост според от самите зеленчуци, от температурата на околната среда и даже от количеството сол в саламурата.

Обикновено към 1 месец след слагането на туршията тя е подготвена и би трябвало да се пресече. Пресичането може да стане по два метода – посредством потребление на химикали като натриев бензоат и калиев сорбат, като последният става все по-предпочитан.

Ако се разровите обаче в бележниците на баба си, ще видите, че тя е пресичала естествения развой на ферментация благодарение на синапено семе или листа от вишна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР