Пригответе се за вдъхновяващата история на мъж, който напуска стария

...
Пригответе се за вдъхновяващата история на мъж, който напуска стария
Коментари Харесай

„Пътешествието” от Ричард Пол Еванс в търсене на надежда

Пригответе се за вдъхновяващата история на мъж, който напуща остарелия си живот и прекосява Америка пешком от край до край.

Стартирала като дневник на един елементарен човек, „ Пътешествието ” на Ричард Пол Еванс – се трансформира в книжовен феномен. За малко време изданието стига до челните места на класациите и дава начало на поредност, която вълнува читатели по целия свят.
 Истината за „ Утопия Авеню ” от Дейвид Мичъл – времето на свободната обич и революциите в сърцето Истината за „ Утопия Авеню ” от Дейвид Мичъл – времето на свободната обич и революциите в сърцето
Авторът на хитовия „ Облакът Атлас ” със вълнуващ разказ за 60-те години на предишния век. Дейвид Мичъл – създателят на ро...

„ Пътешествието ” се появява и на български език, с цел да опише невероятната и вдъхновяваща история на мъж, изгубил най-ценното в живота си, само че разкрил себе си по време на своето извънредно и целебно пътешестване пешком от единия завършек на Америка до другия.

Някои ще нарекат историята на Алън Кристофърсън любовна. Други биха я определили като пътепис. В сърцевината си обаче тя е откровението на човек, опознал щастието и страданието и намерил сили да огледа оттатък болката. Никому незнаен и по този начин непосредствен на всеки един от нас.

Защото Алън е благополучен човек. Има прелестен дом, сполучлива кариера и е женен за любовта на живота си. Един ден всичко това изчезва и Алън осъзнава какъв брой нежно може да бъде щастието. Фирмата му е ликвидирана с машинация, банката лишава дома му, а брачната половинка му Маккейл умира след безразсъден случай. В най-мрачния миг, когато самоубийството наподобява като единствения излаз, той избира да загърби сегашното, да напусне остарелия си живот и да тръгне на странствуване към Атлантическия океан с вярата, че тогава ще знае какво да прави.

По пътя си Алън се среща с разнообразни хора и научава уроци, за които постоянно се оказва неопитен. Техните ориси се трансформират в негови спътници и му вдъхват мощ, с цел да преоткрие хубостта на света.
 Откъс от Елегантността на таралежа от Мюриел Барбери Откъс от " Елегантността на таралежа " от Мюриел Барбери
Дълбока мисъл №1 Да преследваш звездите и да свършиш в буркана с червени рибки ЯВНО ПОНЯКОГА ВЪЗРАСТНИТЕ ОТДЕЛЯТ ВРЕМЕ, с цел да седнат...

„ Пътешествието ” е въздействащ роман, който ни припомня, че макар веригите, с които се самооковаваме, в човешката душа се крие нещо първично, което към момента поражда у нея копнежа да се скита на воля и да продължи да живее.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР