Пригответе се за началото на края на смартфоните. Сигурно звучи

...
Пригответе се за началото на края на смартфоните. Сигурно звучи
Коментари Харесай

През тази година идва началото на края на смартфоните

Пригответе се за началото на края на смарт телефоните. Сигурно звучи самоуверено, имайки поради скорошното показване на последния и най-мощен iPhone на Apple, както и новият флагман на Samsung - Galaxy Note 8.

Но към този момент има доказателства за идната вълна от компютри, които ще носим и командваме, употребявайки нашите гласове. Преходът от смарт телефони към интелигентни носители - слушалки, които имат биометрични датчици и високоговорители; пръстени и гривни, които могат да усетят нашето движение; очила, които записват и демонстрират информация - вечно ще трансформират метода, по който претърпяваме света.

Тези интелигентни носители оферират повече от интелигентен хардуер, те дават обещание нов тип цифрова действителност. Фейсбук, Гугъл, Microsoft, Baidu, Alibaba, Snap, Tencent и Apple оповестиха обилни вложения в разширена действителност - цифрово наслагване над физическия свят. Тя към този момент се появи на мобилните ни устройства под формата на филтри Pokemon Go и Snapchat. Но разширена действителност става още по-интереснa, щом стартира да черпи от персоналните ни данни.

Една от най-важните трендове, зараждащи от тази технология, е маркетингът " един към един ": даване на допустимо най-хубавата информация в границите на точния подтекст на всеки консуматор, без значение от устройството, което употребява сега.

Говори се за това от години, само че с потока от вложения и увеличена изчислителна мощност, най-сетне най-големите софтуерни компании напредват в основаването на неповторимо, персонално прекарване за всеки.

Чрез съчетание на локации и обекти в границите на нашето зрително поле, дружно с нашите календари, контакти и даже биометричните ни данни, идната вълна от разширена действителност ще бъде проектирана особено за всеки от нас.

След като имаме безграничен достъп до разширената действителност, към този момент няма да претърпяваме артикули в магазин или на уеб страница, предопределени да провокират характерно държание.

Пробните на стилната марка Banana Republic са с неутрално осветяване и багра, което ласкае потребителите, до момента в който тестват облекла, само че пробната на бъдещето е на всички места, където има размисъл. Разширената действителност ще ви разреши да пробвате облекла даже в банята на офиса или пред прозорците на метрото.

Това значи, че фирмите ще би трябвало да прегледат каква история описват за своите артикули при безчет условия, тъй като всеки човек ще преживее разширената действителност самостоятелно.

Стартиращите компании за медицина и здравни грижи, надявайки се да разпрострат приложения за разширена действителност и очила за образованието на лекари, медицински сестри и техници, ще би трябвало да имат поради, че лечебните заведения не са конструирани по еднакъв метод и че чиновниците не са с идентична височина.

Тези чиновници няма да могат да бъдат подготвени в процедури в същински разширена действителност, в случай че тези фактори не са регистрирани. Компаниите, които създават и продават принадлежности като строителни машини или кухненско съоръжение, ще открият, че разширената действителност предлага на потребителите превъзходен метод да тестват продуктите им - в случай че тези компании поддържат това равнище на персонализиране.

Технологичните компании, работещи с разширена действителност, също се движат нападателно в интерфейса за диалози. Независимо дали приказваме за Amazon, Siri, Microsoft или Гугъл, упражняваме системата посредством нещата, с които споделяме с нея, да схваща по-добре какво желаеме.

Софтуерът, който зарежда Amazon Echo, към този момент е напуснал границите на нашите домове: можем да го използваме, с цел да поръчаме пица Domino " s до момента в който караме нашия Hyundai. Скоро, употребявайки обвързваните слушалки и очила с разширена действителност, ще беседваме със Stubb за сос барбекю, до момента в който сме в магазина за хранителни артикули.

Тъй като гласовите интерфейси се развиват, потребителите ще чакат от фирмите да зададат въпроси, свързани с продуктите им, което значи, че всеки консуматор ще стане част от историята на компанията и то в действително време.

Всичко това значи, че в недалечното бъдеще ще създадем физическото и цифровото царство взаимозаменяеми. Мислите, че смарт телефоните са пристрастяващи? Още нищо не сте видели.

Ейми Уеб е американски футурист, публицист и публицист. Тя е създател на Института Future Today и професор по стратегическо прогнозиране в бизнес учебното заведение към Университета в Ню Йорк.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР