Приетият в Унгария закон, свързан с образованието за ЛГБТ+ общността,

...
Приетият в Унгария закон, свързан с образованието за ЛГБТ+ общността,
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Този закон е срамен!

Приетият в Унгария закон, обвързван с образованието за ЛГБТ+ общността, е срамотия. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция в отговор на въпрос.

Тя заяви, че Европейска комисия ще изпрати до Будапеща правни възражения преди новоприетият закон да влезе в действие. По нейните думи законът води до ясна дискриминация на основата на полова ориентировка и е в прорез с главните европейски полезности - човешкото достолепие и правата на индивида.

Няма да отстъпим от тези правила. Силно имам вяра в Европейски Съюз, където всеки може да бъде, какъвто желае и да обича, който желае. Ще употребявам цялата власт на Европейска комисия, тъй че правата на европейските жители да бъдат предпазени, без значение къде живеят, добави Фон дер Лайен.

" Този маджарски законопроект е позор. Инструктирах виновните комисари да изпратят писмо, в което да изразят правните ни опасения, преди законът да влезе в действие. Този закон явно дискриминира хората въз основа на тяхната полова ориентировка. Той опонира на главните полезности на Европейския съюз - човешкото достолепие, равенството и спазването правата на индивида. Няма да вършим взаимни отстъпки се тези правила. Казвала съм го и преди - имам вяра в Европейски съюз, в който всеки може да бъде себе си и да обича, който желае. Вярвам в една Европа, която приветства многообразието. Ще употребявам всички пълномощия на Европейската комисия, с цел да подсигурявам, че правата на всички жители на Европейски Съюз са обезпечени. Независимо кои са и къде живеят в Европейския съюз ", съобщи Урсула фон дер Лайен, представена от пресслужбата на Европейска комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР