Приетата цел за намаляване на парниковите газове с 55 на

...
Приетата цел за намаляване на парниковите газове с 55 на
Коментари Харесай

Радев: Въвеждането на сертификат за COVID-19 не трябва да създава бариери и дискриминация

Приетата цел за понижаване на парниковите газове с 55 на 100 до 2030-а година слага България в мъчно състояние. Това съобщи президентът Румен Радев на влизане в Европейския съвет в Брюксел, съобщи БНР.

"В тази обстановка опциите на България за маневриране са извънредно лимитирани. Затова ще настояваме да се регистрират спецификите на страните, другият старт на държавите-членки и въвеждане на ограничения, които да пазят конкурентоспособността и да подсигуряват обществена търпимост на зеления преход ", показа президентът.

По мотив другата тематика, която европейските водачи ще разискват през днешния ден - документа за CОVID-19, президентът акцентира: "Въвеждането на този сертфикат обаче не би трябвало да основава нови бариери, нови отговорности и не би трябвало по никакъв метод да вкарва дискриминация сред европейските жители. Нуждаем се и от тласъци за възобновяване на работата на значими браншове в стопанската система и изключително в туризма. Ще разгледаме и механизъм за шерване на ваксини от страни членки към трети страни, като за България приоритет са Западните Балкани с акцент върху Република Северна Македония ", разяснява Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР