Приемам твърденията за саботаж като лъжа. Защото нормален процес е

...
Приемам твърденията за саботаж като лъжа. Защото нормален процес е
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Тиражират се лъжи за служебния кабинет, за да се отклони вниманието на обществото

Приемам изказванията за бойкот като неистина. Защото естествен развой е да бъдат освободени зам.-министрите в моя кабинет. Това е естествената логичност и процедура. За мен обаче е учудващо, че новото държавно управление няма фрагменти за втория ешелон в министерствата. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев.

Всички зам.-министри, които пожелаха да останат, са останали – в Министерство на външните работи остана зам.-министърът, както и в Министерство на правораздаването. Всички други изявиха предпочитание да бъдат освободени. Нормално е политическият кабинет да си замине със остарялото държавно управление, аргументира се той.

Запитан раздадени ли са 4 милиарда лв. за 3 дни на транспортни компании и по какъв начин се случи това, Донев изясни: Това е втората неистина единствено ден, откакто служебното държавно управление съобщи властта. Няма преведени пари на пътно-транспортни компании, няма нито един подписан контракт, нито един лев преведен. Ние сме създали социална поръчка, която е на финалния стадий и постоянният районен министър може да реше да приключи състезанието. Това, което сме разплатили за пътни поправки, поддръжка на пътищата и строителство, са единствено по контракти, подписани преди нас. Това са опити да се отклони вниманието от новото държавно управление и това, което ще прави то, уточни Донев.

4 милиарда лв. от Фискалния запас не са изхарчени, това е идната неистина. Нищо не е пипано от парите там, той е в положително положение. Това е подстрекателство, че толкоз пари са изхарчени, с цел да може да се прикрие това, което се чака от работата на новия кабинет и да се отклонява публичното внимание, още веднъж се отбранява някогашният длъжностен министър председател.

Той посочи, че Национална агенция за приходите съвършено си и е свършила работата.

Защо не се довериха на един потвърден специалист като господин Михайлов, а го освобождават и поставят остарелия началник на Национална агенция за приходите. При Михайлов има повишаване на парите от налози. Има над 30% покачване на приходите в бюджета. Национална агенция за приходите се оправя съвършено със събираемостта. Има и намаляване на инфлацията. Това е експертният прочит, посочи Гълъб Донев.

На финала на изявлението, той акцентира, че неговото държавно управление е върнало центъра на властта в България. А жители им благодарят за това, че са посочили различен вид ръководство и че са работили за ползите на обществото и страната.

Увереността, с която екс служебният министър председател Донев отговаряше на въпросите на водещата остави усещането, че неговото държавно управление е работило в цялостен синхрон. В него не прозвуча и нотка на сдържаност към активността на министрите му, само че пък проличаха резервираното му отношение към кабинета на акад. Денков и подозренията по какъв начин то ще се оправя с проблемите на хората и страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР