Приема се, че в това италианско градче се намира пренесения

...
Приема се, че в това италианско градче се намира пренесения
Коментари Харесай

В деня на Благовещение папа Франциск посети Лорето

Приема се, че в това италианско градче се намира пренесения от Назарет роден дом на Дева Мария, където тя получава ангелската новина за раждането на Иисус Христос.

Базиликата в Лорето, известна още като Санта Каза или заветен дом, е второто най-посещавано от католиците място за поклонение, след храма Свети Петър в Рим. Първата спирка на Папа Франциск беше малко каменно помещение, част от Санта Каза, за което се има вяра, че е било домът на Дева Мария. Мястото е превърнато в параклис със скулптура, известнa като „ Черната мадона от Лорето “, поради характерния цвят на камъка, от който е направена скулптурата. Папа Франциск се помоли в тишина.

След което подписа апостолчиески апел за млaдежта. Според вярванията, домът на Богородица е бил пренесен от ангели от Назарет в Лорето, с цел да не бъде погубен. Главата на Римо-католическата черква поздрави хора със здравословни проблеми, поканени на Литургията, в която той взе участие. А на площада пред базиликата се събраха хиляди вярващи, с цел да го поздравят.
Папа Франциск: Тази базилика е място за младите, тъй като тук Дева Мария, млада жена, изпълнена с снизхождение, продължава да направлява младежи, съпровожда всички, които търсят пътя си.
Очаква се напълно скоро документът на Ватикана за младите да бъде оповестен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР