Придобиването на Райфайзенбанк България укрепва вече силната ни позиция на

...
Придобиването на Райфайзенбанк България укрепва вече силната ни позиция на
Коментари Харесай

KBC: Придобиването на Райфайзенбанк България укрепва позицията ни на българския пазар

Придобиването на Райфайзенбанк България укрепва към този момент мощната ни позиция на главния ни пазар в България. Това разяснява Петър Андронов, изпълнителен шеф „ Международни пазари ” в KBC груп, във връзка оповестената договорка за придобиването на 100% от акциите на Райфайзенбанк (България).

„ Ние постоянно сме заявявали интерес към благоприятни условия за разгръщане на нашия бизнес на главните ни пазари, чрез допълнение на придобивани компании, стига те да дават отговор на нашите критерии и да са в унисон със тактиката ни. ”, споделя Андронов, оповестяват от пресцентъра на KBC.

„ Придобиването на Райфайзенбанк България е изцяло в унисон с тази тактика и в допълнение укрепва нашата към този момент мощна позиция на главния ни пазар в България. Тази инвестиция ни разрешава да използваме част от капитала на нашата Група като капиталова опция за стимулиране на франчайза, реализиране на синергии и стабилно нарастване на цената на пазар, който Групата познава от близко. В последна сметка ние имаме вяра, че Райфайзенбанк България и заинтригуваните страни на KBC ще извлекат изгода от обединяването на мощните ни страни. ”, прибавя Андронов.

Тази заран основаната в Белгия банка KBC ( “KBC ”) и основаната в Австрия Райфайзенбанк Интернешънъл ( “РБИ ”) реализираха съглашение KBC да придобие 100% от акциите на Райфайзенбанк (България) ЕАД, представляващи банковата активност в България на РБИ ( “Райфайзенбанк България ”).

Сделката включва също по този начин напълно притежаваните от Райфайзенбанк България нейни дъщерни сдружения Райфайзен Лизинг България, Райфайзен Асет мениджмънт (България), Райфайзен Застрахователен брокер (обслужващ лизинговите и корпоративните клиенти на Райфайзенбанк), както и Райфайзен Сървис.

Трансакцията, на обща стойност 1 милиарда 15 млн. евро в наличност отразява качеството на франчайза на Райфайзен и капацитета за реализиране на синергии, написа в известието.

Приключването на договорката предстои на утвърждение от регулатора и се чака да стане факт доникъде на 2022 година

Намеренията са, след утвърждение от регулатора, да се пристъпи към обединение сред Райфайзенбанк България и ОББ, което ще разреши на KBC да укрепи позициите си на българския банков пазар, написа в известието.
Собственикът на ОББ подписа договорка за българския бизнес на " Райфайзенбанк "
Базираната в Белгия банка KBC ( “KBC ”) и основаната в Австрия Райфайзенбанк Интернешънъл ( “РБИ ”) реализираха спор...

Прогнозното обединено сдружение (Райфайзенбанк България и ОББ) ще реализира 18.2% пазарен дял във връзка с активите (спрямо 10.3% пазарен дял на ОББ), което е доста покрай пазарния дял на пазарен състезател номер 1 (19.8%) и на пазарен състезател номер 2 (18.4%). Освен това, Обединената банка от ОББ и Райфайзенбанк България ще заеме 2-ро място във връзка с заемите (17.0% планиран пазарен дял).

„ Наистина се веселя за това второ придобиване в България в границите на една година. Ние сме се позиционирали като мощен пазарен състезател, предоставящ цялостния набор от висококачествени банкови, застрахователни услуги, услуги за ръководство на активи и лизинг. ”, разяснява Йохан Тейс, Главен изпълнителен шеф на KBC Груп.

„ Придобиването на Райфайзенбанк България е още едно доказателство за нашия ангажимент към българския пазар и за поддръжката ни към българската стопанска система. Ние сме извънредно щастливи, че придобиваме един първокачествен бизнес с отлична известност и управнически екип. Ясният фокус върху нововъведенията и дигитализацията, съчетани с високия рейтинг на потребителска задоволеност, отразява като в огледало нашата лична тактика “Първо по цифров метод ” и ще ни разреши да разтеглим още повече бизнеса си в България, като затвърдим лидерската си позиция на българския финансов пазар. ”, прибавя той.

„ Разширяването на активността ни в България, консолидираното на висококачествените артикули на Райфайзенбанк България, като в това време надграждаме върху компетентността и динамичността както на ОББ, по този начин и на ДЗИ, ще ни помогне да реализираме задачите си и да си подсигурим триумфа в бъдеще ”, споделя Питър Рубен, кънтри управител на KBC за България.

„ Очаквам с неспокойствие да поздравявам с добре пристигнали личния състав и управническия екип на Райфайзенбанк България и съм уверен, че дружно ще укрепим още повече лидерската си позиция, което ще е от изгода за всички наши клиенти и други заинтригувани лица. ”, прибавя той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР