Причинил тежка телесна повреда на съселянин вследстие на която настъпва

...
Причинил тежка телесна повреда на съселянин вследстие на която настъпва
Коментари Харесай

Пребил до смърт съселянин жали 7.5 г.

Причинил тежка телесна щета на съселянин вследстие на която настава и гибел, апелира 7.5 години затвор пред Апелативен съд Пловдив през днешния ден.

Подсъдимият Г. Д. е приет за отговорен от Пазарджишкия областен съд за това, че на 07. 08. 2020 година в с. Сестримо, общ. Белово, на околовръстна улица в посока Водноелектрическа централа „ Сестримо “ е предизвикал съзнателно на М. Д. тежка телесна щета.

За това Г. Д. е наказан на 7.5 години отнемане от независимост, като е приет за невиновен и е оневинен по обвиняването за убийството на М. Д.

Със същата присъда подсъдимият е приет за отговорен и по обвиняване за нелегално владение на муниции, за което е наказан на 3.5 години.

Съдът му е наложил да изтърпи най-тежкото от двете санкции, а точно 7.5 години отнемане от независимост.

Недоволен от по този начин постановената присъда е останал подсъдимият, който посредством своите бранители я е обжалвал с искане за оправдаване и по двете обвинявания.

Като различна позиция се поддържа мнение за понижаване размера на наложените санкции или използване на закон по-леко наказуемо закононарушение.

Присъдата е обжалвана и от частния обвинител и цивилен просител, който желае подсъдимия да бъде наказан по в началото повдигнатото обвиняване.

Алтернативно се развива мнение за увеличение размера на наложеното наказание
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР