Причината за уволнението на шефовете на горските стопанства са финансови

...
Причината за уволнението на шефовете на горските стопанства са финансови
Коментари Харесай

Христо Бозуков: Към момента всички горски предприятия са на загуба

Причината за уволнението на шефовете на горските стопанства са финансови загуби. Това сподели в „ Лице в лице “ по БТВ служебният аграрни министър проф..
„ Мотивът е несъблюдение на финансовите проекти. Към момента всички горски предприятия са на загуба в диапазона от 1 млн. до над 1 млн. лева Проблемът е, че не се подхожда икономически към гората. Те не гледат на гората като положителни стопани, а са се трансформирали в едни дърводобивници “, разясни той.
 Уволнен шеф провокира министър Бозуков на обществен дебат Уволнен шеф провокира министър Бозуков на обществен дебат
Уволненият през вчерашния ден шеф на Южноцентралното държавно дружество в Смолян инж. Ботьо Арабаджиев кани на обществен дебат министъра на з...
По думите на Бозуков в стопанствата се прави доста противозаконна сеч, за която шефовете си затварят очите. „ Те са се трансформирали в дърводобивници, защото тяхното възнаграждение зависи от финансовите резултати. Заплатите им не са по никакъв начин дребни, мога да кажа че са повисоки от тази на министъра. В интервал, в който са на загуба, не знам дали би трябвало да се получават такива заплати “, разяснява още той.
Освен изброеното, имало сигнали, че горските стопанства вземат участие в набирането на гласове на изборите, разгласи земеделският министър. „ Тези хора са се трансформирали в хора, които упражняват политически напън върху локалното население за да гласоподава популацията за една партия. Имам и сигнали, че се смъкват обозначителните знаци на колите на горското и си вземат участие в предизборната акция. Има си сложени квоти за какъв брой хора да бъдат вербувани и да се компенсира това с избран брой кубици дървесина “, разясни Бозуков.
В натиска не взели участие директно шефовете на стопанствата, само че всичко се случвало „ под техния благоразположен взор “. „ Нямам фиксация по партийна или етническа принадлежност. Държа хората да си правят почтено работата и да извършват това, което се изисква от тях. Щом това не се извършва, те си носят следствията. Нямам желания или предубеждения, при мен работят хора от всички партии “, увери Бозуков. По думите му най-големият проблем, който заварил в министерството, са съвсем източените бюджети. Поради това в този момент ведомството срещало усложнения в подпомагането на земеделците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР