Причината за смъртта от коронавирус са хроничните заболявания на българите

...
Причината за смъртта от коронавирус са хроничните заболявания на българите
Коментари Харесай

Здравният министър: Хроничните заболявания водят до високата смъртност в България

Причината за гибелта от ковид са хроничните болести на българите и там би трябвало да поставим старания. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в предаването „ Годината “ по Дарик радио. По думите му нацията ни има неприятна здравна характерност. " Да, нашата нация има проблеми, добави здравният министър.

" Това е подлото на този вирус. Когато този вирус се залепи, нагледно казано, за един човек, който има хронично заболяване, то усложнява протичането на хроничното заболяване и води до повода за неподходящият излаз на това заболяване. Именно за това аз споделих на един от брифингите - ще го повторя и пред вас. Не желая българските жители да бъдат излекувани, желая да бъдат здрави. Именно в тази посока ще поставим старания да предложим този проект за здравето на нацията, която да наситим със здравни събития от раждането на индивида до неговата смъртт ", сподели още Костадин Ангелов.

Според него опазването на здравето в България не е неприятно. " То, съпоставено със опазването на здравето Европейски Съюз, е извънредно налично и то навременно налично ", посочи министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР