Причината за пожара в дома за възрастни хора в село ...

Причината за пожара в дома за възрастни хора в село

Нейков за пожара в Рояк: Ще излезе техническа неизправност!

Причината за пожара в дома за стари хора в село Рояк ще излезе някоя техническа нередовност , това съобщи някогашния обществен министър Иван Нейков.

"Това е нещо предизвестено. Една доста огромна част от всички сходни места за даване на услуги са в малки населени места в остарели здания . Това е от десетилетия. Всяка постройка има някакъв живот, който свършва в един миг и стартират казусите . Много малко са случаите, в които имаме нови пространства , в които се дават съответните услуги ", разяснява той в "Денят ON AIR ".

Бившият обществен министър изясни пред, че скандинавските страни са се отказали от това да събират старите хора на едно място, а от ден на ден услугите се дават в дома на стария човек.

"Хората, които живеят в обществените домове сега имат и храна, и отопление. Бюджетът покрива всички разноски . Времето сподели , че едно от белите петна, които би трябвало последователно да бъдат преодолявани, е основаването на стандарт или осъвременяването на стандарта на услугите. Когато тези стандарти не се спазват, тогава този, който дава услугата, би трябвало да бъде лишен от това право ", съобщи Нейков.

"Едно от големите предизвикателства на това държавно управление ще бъде необходимостта от нов метод за обществено подкрепяне . Няма да има толкоз казуси с пенсиите, колкото ще има казуси със системата за обществено подкрепяне . Хората ще очакват поддръжка и огромният казус ще бъде не да похарчим повече пари от предходната година, а да извършим такива услуги, за които хората ще кажат: Да, аз се усещам малко по-добре ", обърна внимание той.

Нейков посочи , че огромна част от домовете са в положение да обезпечават качествена услуга, само че би трябвало да се погледне наистина ли не се е трансформирал методът на живот на хората.

"Това, което ще бъде голямото тестване , не е да бъде спряна една рецесия . Една рецесия не може да бъде спряна, тя си има личен живот. Въпросът е да се дефинира правилно хората, които ще бъдат наранени от тази рецесия и да им помагаш на тях. Пари има да се помогне навръх тях ", акцентира някогашният обществен министър.

Той посочи , че е оптимист, тъй като има нова генерация политици, а и има нова генерация избиратели, които знаят какво желаят .

Източник: dnes.bg