Причината е нападението на талибаните в четвъртък в КабулПрезидентът на

...
Причината е нападението на талибаните в четвъртък в КабулПрезидентът на
Коментари Харесай

Тръмп отмени тайна среща с лидери на талибаните и прекрати преговорите

Причината е нападението на талибаните в четвъртък в Кабул

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира планувани за през днешния ден диалози с талибаните и афганистанския президент Ашраф Гани, оповестява Българска телеграфна агенция.

В обява в Twitter Тръмп заяви, че за през днешния ден в резиденцията Кемп Дейвид са били планувани секрети срещи поотделно с значими командири на талибаните и Гани, само че те няма да се състоят, а мирните договаряния с талибаните се преустановяват. 

Причината е нахлуване на талибаните в четвъртък в Кабул, при което починаха 12 души, в това число американски военнослужещ.

Взрив раздруса центъра на афганистанската столица Кабул (ВИДЕО+СНИМКИ)

" За страдание, с цел да си основат някакви лъжливи лостове за влияние, те признаха за нахлуване в Кабул, при което почина един от нашите прелестни бойци, както и още 11 души ", съобщи президентът на Съединени американски щати. 

" Незабавно анулирах срещата и се отхвърлих от мирните договаряния сред страните, в които Съединени американски щати взеха присъединяване ", добави Тръмп. " Що за хора ще убият толкоз много с цел, както наподобява, да засилят преговорните си позиции? ", попита той риторично.

В четвъртък при атентат с кола бомба против охраняем пост в региона на щабквартирата в Кабул на задачата на НАТО " Решителна поддръжка " починаха 12 души, в това число двама военнослужещи от алианса - един американски и един румънски.

Нападението беше осъществено в миг, в който Съединени американски щати и талибаните се надяваха да са покрай завършването на спокойно съглашение. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР