Причината – липса на доказателства за извършено престъпление Прокуратурата обяви,

...
Причината – липса на доказателства за извършено престъпление Прокуратурата обяви,
Коментари Харесай

Прокуратурата: 109 отказа и 29 досъдебни производства за изборни нарушения

Причината – липса на доказателства за осъществено закононарушение
Прокуратурата разгласи, че заради липса на събрани от Министерство на вътрешните работи данни за осъществени закононарушения са постановени 109 отхвърли за образуването на досъдебно произвеждане по отношение на вота за президент и вицепрезидент. Причината – липса на доказателства за осъществено закононарушение. Акциите са под ръкодството на Бойко Рашков, за които се оказва, че няма доказателства.

От пускане на предизборната акция за президент и вицепрезидент до 14,00 ч. на 21.11.2021г. общият брой на преписките е 140, а формираните досъдебни производства за същия интервал са 29.

Това оповестиха от дежурното звено във Върховна касационна прокуратура, ангажирано с обобщаване на постъпващата от прокуратурите в страна информация за осъществени закононарушения и нарушавания, свързани с провеждания втори тур на изборите за президент и вицепрезидент.

По апелативни региони разпределението на следените производства е, както следва: АП-София - 3, АП-Бургас - 1, АП-Пловдив - 15, АП-Варна – 9, АП Велико Търново - 1.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР