Причина за това е предвиденото в документацията задължително изискване оферираните

...
Причина за това е предвиденото в документацията задължително изискване оферираните
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването с работна група за поръчката на медицинските хеликоптери

Причина за това е плануваното в документите наложително условие оферираните хеликоптери и съоръжение към тях да са на цена, равна или по-ниска от заложения от възложителя оптимален финансов запас. Това оповестиха от здравното министерство.

 

Заложеният в прекратената процедура за закупуване на хеликоптери бюджет е финансиран по Договор за безплатна финансова помощ по Проект " Осигуряване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения ", който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Региони в напредък " (2014-2020). Тя е съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и по Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.

 

С цел преценка и разбор на изискванията, при които би могъл сполучливо да бъде предоставен и изпълнен планът за незабавната здравна помощ по въздух, в Министерството на здравеопазването се образува работна група, която да прегледа още веднъж параметрите на поръчката. Ще се преценяват евентуалните опасности, при положение на нужда ще се предложат промени в изискванията на процедурата.

 

В работната група се планува да вземат присъединяване специалисти, които са представители на всички институции и са ангажирани с процеса и процедурата по придобиване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения. Очаква се да вземат участие представители на Държавния авиационен оператор, Специализирания отряд " Въздушно наблюдаване " към Главна дирекция " Гранична полиция " на Министерство на вътрешните работи, Държавно дружество " Ръководство на въздушното придвижване ", Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " на МТС.

 

Към сегашния миг няма риск от неспазване на периодите, които са заложени по план " Изграждане на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха " – част от Националния проект за възобновяване и резистентност. Министерството на здравеопазването би трябвало да полажи всички нужни старания в сходство с българското и европейското законодателство, с цел да бъде сполучливо приключен планът по въвеждане на незабавната здравна помощ по въздух.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР