Приблизително половината от мобилизираните жители на Хабаровския край са били

...
Приблизително половината от мобилизираните жители на Хабаровския край са били
Коментари Харесай

В Хабаровския район в Русия половината от мобилизираните са извикани по погрешка

Приблизително половината от мобилизираните поданици на Хабаровския край са били извикани по простъпка , сподели губернаторът Михаил Дегтярев. Думите му са оповестени в неговия канал в " Телеграм " и представени от съветския вестник " Комерсант ".

Дегтярев твърди, че в този момент всички неправилно мобилизирани са се върнали вкъщи, а военният комисар на района Юрий Лайко е отхвърлен от поста си.

Дегтярев не е първият губернатор, който рапортува за отстраняването на " грешките " на мобилизацията, която Владимир Путин разгласи на 21 септември и назова " частична ", само че към момента никой не е съобщавал за към 50% върнати вкъщи.

" За 10 дни няколко хиляди наши поданици получиха повиквателни и пристигнаха във военните комисариати ( окръжия - бел.ред.) и към половината от тях върнахме вкъщи като неотговарящи на критериите за асортимент за постъпване на военна работа по контракт ", сподели Дегтярев. Всички случаи на погрешен асортимент би трябвало да бъдат прекъснати. Освен това: военният комисар на Хабаровския край Юрий Сергеевич Лайко през днешния ден е отхвърлен от поста си. Това няма да повлияе на осъществяването на дилемите, които президентът ни сложи. "

Миналата седмица стана известно, че пациент с шизофрения и гражданин, отглеждащ самичък щерка си с увреждания, са били извикани във военния комисариат за регистрация и регистриране Според Дегтярев всички неточности са поправени.

На 27 септември Евгений Деркач, изпълняващ длъжността боен комисар на Магаданска област, беше освободен от поста, както заяви и ръководителят на района Сергей Носов. В навечерието на уволнението на военния комисар, губернатора, омбудсмана по правата на индивида и членовете на районния клон на районното обединяване " Общосибирски национален фронт " оповестиха доста неточности по време на частичната готовност.

Владимир Путин разгласи частична готовност на 21 септември. Той съобщи тогава, че преди всичко на военна работа ще подлежат тези, които са служили в редиците на въоръжените сили, които имат избрани военни специалности и подобаващ опит. След началото на набирането на жители започнаха да се появяват сигнали за кряскане на хора, които не дават отговор на оповестените критерии. Путин в края на септември изиска грешките да бъдат поправени .

Около 300 поданици на Якутия, мобилизирани по простъпка, също се върнаха в републиката, сподели Николай Бугаев, началник на районната социална камара на Якутия в понеделник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР