При засилено полицейско присъствие и частни охранители на къмпинг Корал

...
При засилено полицейско присъствие и частни охранители на къмпинг Корал
Коментари Харесай

При засилено полицейско присъствие екозащитници протестират на къмпинг "Корал"

При засилено полицейско наличие и частни охранители на къмпинг " Корал " стартира митингът на екозащитници, осведоми БНР. Причината е, че частна компания огради близо 120 дка терен, в който попада и единственият път, който води до плажната линия.

Въпреки упованията за конфликти, сред частните охранители и протестиращите напрежение няма.

По пътя за къмпинга има повече от 5 полицейски поста, които са спирали колите с протестиращи за щателна инспекция. Вече един час хората, които пазят дребното останала незастроена територия по морето стоят пред оградения път с разпънат транспарант, на който написа " Ибердрола ", ти ли ще унищожиш Корала и Дюните ".

" Ибедрола " е испанската форма, закупила терена.

" Колове на беззаконието, сложени в тялото на Корал " - по този начин протестиращите разказват оградата, която стопира достъпа до плажа. Заради оградения път до плажната линия не може да стигне и кола за спешна помощ.

Адвокат Дончо Бораджиев изясни: " Едни колове са забити дълбоко в едни пясъчни дюни, предпазени по закон. От тук човек с багаж на разположение и дете не може да мине. За количка да не приказваме. По Конституция имаме свободен достъп до плажовете. Плажовете и брегът към тях е държавна благосъстоятелност. Черноморското крайбрежие е национално благосъстояние и ние не можем да си позволим да бъде заграбено по този метод ".

Представители на частната компания също бяха на митинга. Те настояват, че не плануват да строят ваканционно населено място, само че не желаят в частната територия да има сложени палатки и каравани. Протестиращите пък обявиха, че ще се борят до последно против приемането на Общия организационен проект на Царево, който планува застрояването и на къмпинг " Корал ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР