При въздушни удари по популярен пазар и жилищни квартали са

...
При въздушни удари по популярен пазар и жилищни квартали са
Коментари Харесай

Сирийски бунтовници обвиняват Русия за 31 загинали при въздушни удари в Идлиб

При въздушни удари по известен пазар и жилищни квартали са починали минимум 32 души и са ранени десетки в един от главните градове, държани от опозицията в Северозападна Сирия, оповестяват спасители и поданици, представени от " Ройтерс ".

Ударите, за които се твърди, че са осъществени от сирийски или съветски самолети, са ориентирани към Маарат ал-Нуман, гъсто обитаем град в южната част на провинция Идлиб.

" Телата лежат по улиците. Нека Бог отмъсти на (руския президент Владимир) Путин и (сирийския президент Башар ал-Асад) за техните закононарушения ", разяснява Абдул Рахман ал-Ясер, избавител от екипа за гражданска отбрана на Идлиб, до момента в който търси тела под руините.

Пазари и жилищни региони постоянно са обект на акции, водени от Сирия и Русия от края на април. При нападенията над цивилни зони са починали стотици, изясняват спасителите. Днес при въздушните удари са починали и шест души в град Сараек.

Руското министерство на защитата отхвърля самолети да са правили най-новите въздушни удари, заявявайки, че не са осъществявани никакви задачи в Идлиб. Твърденията за присъединяване на Русия са " подправени " и изфабрикувани от спасителите на " белите каски ", се споделя в изказване на министерството.

Сирийските държавни медии оповестяват, че няколко души са ранени от снаряди, изстреляни от бунтовници покрай бунтовническия анклав.

Жители изясняват, че ескалиращите офанзиви над градските центрове са провокирали нова вълна на разселване към относителната сигурност на граничната зона с Турция.

Офанзивата до момента не съумява да напредне в територията на бунтовниците в провинциите Хама и Идлиб, където главните бунтовници, подкрепяни от Турция, дружно с бойците на джихадистите, яростно се съпротивляват в последния си бастион.

Турция, която реализира съглашение през септември предходната година с Русия, съобщи, че Москва би трябвало да окаже напън на сирийския си съдружник и да спре бомбардировките.

" Отговорността да спрат офанзивите на режима (в Идлиб) е върху съседката ни Русия ", разяснява турският външен министър Мевлут Чавушоглу пред турската телевизия " ТГРТ Хабер ".

Базираната в Съединени американски щати Human Rights Watch съобщи предишния месец, че руско-сирийската интервенция e употребила " интернационално неразрешени и други оръжия в противозаконни набези против цивилни ".

Русия и сирийската войска отхвърлят обвиняванията в безсистемно бомбардиране на цивилен региони и настояват, че се борят с ислямисти и екстремисти, въодушевени от Ал Каида. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР