При ваксинация или преобледуване и при заболяване с по-дълъг инкубационен

...
При ваксинация или преобледуване и при заболяване с по-дълъг инкубационен
Коментари Харесай

Кантарджиев: Ниското ниво на антитела след COVID-19 или ваксинация не значи, че не си предпазен

При имунизация или преобледуване и при заболяване с по-дълъг инкубационен интервал, каквото е COVID-19, се провокира имунен отговор, който е даже по-силен, в сравнение с при първи конфликт с патогена. С други думи – ниското равнище на антитела след преболедуване или имунизация не значи, че не си защитен. Това изясни в профилирана лекция за имунизациите проф. Тодор Кантарджиев.
Коронавирусът не е кой знае какъв брой вирулентен и гибелен – по тази причина и основаването на ваксина против него не е толкоз елементарно. При по-смъртоносните микроби и вируси е по-лесно да бъде открит токсичният детайл, който го прави рисков за хората, разясни професорът.
 Математик вижда учебните заведения и заведенията за хранене като ключ против по-заразни разновидности на ковид Математик вижда учебните заведения и заведенията за хранене като ключ против по-заразни разновидности на ковид
Англия управляваха по-лошо рецесията у нас и оставиха до последно учебните заведения да работят, за разлика от нас, въпреки и ние да реагирахме по-к...
Пандемията от ковид сподели какъв би бил животът без ваксини – маски, отстояния, стерилизация, безапелационен беше той. Професорът даде образец с Англия и дифтерията – през Втората международна война са умирали 60-70-80 000 души годишно, след акция по имунизация през 1953 година към този момент няма проблем. Подобна е картината с разпространяването на детски паралич, с менингококови инфекции.
Що се отнася до нежеланите реакции от ваксина, проф. Кантарджиев беше безапелационен – нежелано здравно събитие. В интервал от 30 дни следва най-вече да се обръща внимание на такива събития. „ Никой няма да пусне небезопасна ваксина ”, безапелационен беше специалистът.
Професорът беше безапелационен и за друго – работа по РНК ваксини тече още от 90-те години на XX век.
Кантарджиев се възмути и от внушения, че " коронавирусът унищожи сърцата на децата " и даде образец какви затруднения (миокардит) прави грипът. Той категорично акцентира и какво значи 80% да имат температура и 50% главоболие като нежелана реакция - това не значи 80% или 50% от имунизираните да са получили тази реакция, това е от всички получени нежелани реакции измежду някакъв брой хора (при " Комирнати " на Pfizer/BioNTech при третата фаза на тествания малко над 8000 души от 38 000 взели участие в тестването оповестиха за нежелани реакции), които са имунизирани.
 Ще попречи ли случилото се със свинския грип в битката против ковид? Ще попречи ли случилото се със свинския грип в битката против ковид?
През юли 2009 година светът още веднъж беше шокиран пред вести за пандемия. Тогава за огромна здравна заплаха беше апетитен вирусът AH1N1, из...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР