При тази трагична ситуация няма как институциите да не си

...
При тази трагична ситуация няма как институциите да не си
Коментари Харесай

ГЕРБ пита Гешев за двойното гражданство на Кирил Петков и посредниците за газа /видео/

При тази трагична обстановка няма по какъв начин институциите да не си приказват, съобщи основният прокурор Иван Гешев при започване на срещата на управлението на прокуратурата с представители на ГЕРБ в Народното събрание. Вчера той беседва и с „ Български напредък “. Повод за неговите диалози с парламентарните партии е писмото, което изпрати до всичките 240 депутати и в което ги прикани за правна промяна.

Защо има забавяния, няма придвижвания по проблеми, които сме ви изпращали – енергийната рецесия, въпросът с двойното поданство на някогашния министър председател, простихте ли му, попита Даниел Митов. Той се поинтересува и дали проблемите не се дължат на неприятна съгласуваност.

Няма съгласуваност. Апелативен прокурор и шеф на Регионална дирекция на вътрешните работи във Варна се срещат скрито, даде образец Гешев.

Не аз съм дал прошка на някогашния министър председател лицето Кирил Петков, добави той и изясни, че такова е било решението на наблюдаващия прокурор.

Проверката за поданството на Петков завърши с отвод да бъде формирано дело.

Само в България еднакъв арбитър или прокурор може да постановят по два идентични случаи разнообразни решения и това не може да го разбере никой в Европа. Няма надзор върху магистратите, сподели още той.

Няма по какъв начин хора, които нищо не схващат от право, да вършат правна промяна. Може да си правист, само че нищо да не разбираш от право, както споделя татко ми: брошура кола не кара, изясни основният прокурор.

Според Радомир Чолаков въпросът за следствието на основния прокурор би трябвало да се реши. Според него би било забавно какво мисли самата прокуратура.

Въпросът, който поражда, е това дискриминация ли е, или е привилегия, тъй като конституцията не ги толерира. Това би трябвало да мине през конституционна промяна, сподели Гешев. Той изрази единодушие с рекомендациите на Венецианската комисия. Според него планът на ГЕРБ бил най-близо до главния закон, все пак Конституционен съд го разгласи за противоконституционен. И той е на мнение, че този проблем би трябвало да бъде затворен, въпреки и да не бил наясно какво ще съдържат стратегиите на някои политически сили, за които с изключение на основния прокурор и прокуратурата друго нямало.

Избиратели желаят да знаят какво става с медиаторите в газа, има ли, няма ли досъдебни производства. Това не може да остава по този начин към този момент. Включително нарушаване на конституцията, това развращава обществото. Хората питат, сподели Чолаков.

За доставките на газ има досъдебно производства в Националната следствена работа, отговори Гешев. После напомни, че е било повдигано обвиняване и на настоящ министър от държавното управление на ГЕРБ./24 часа/
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР