При тази Covid вълна е много по-голям обемът на пораженията

...
При тази Covid вълна е много по-голям обемът на пораженията
Коментари Харесай

Доц. Пенков: Няма здравна система, която да не колабира при такъв огромен приток на болни

 " При тази Covid вълна е доста по-голям размерът на провалите върху белия дроб ". Това съобщи пред БНР доц. Марин Пенков, шеф на отделението по образна диагностика в УМБАЛ " Свети Иван Рилски " - София.

По думите му не е ясно дали повода за това е по-късното търсене на лекарска помощ от инфектираните с Covid-19, или вирусът е станал по-агресивен и по-бързо слиза в белите дробове.

Той прикани хората да търсят по-бързо лекарска помощ и акцентира, че всички кревати в Covid отделението на лечебното заведение, в това число и реанимационните, са запълнени.

Доц. Пенков разяснява и положението на здравната система и устойчивостта ѝ в изискванията на Covid пандемията:

" Няма здравна система в света, която да не колабира при подобен голям приток на заболели. Изпуснат е духът от бутилката и в случай че продължаваме с този ритъм на заразяване и хоспитализация, няма по какъв начин да издържи ".

Според доктор Марин Пенков имунизациите са единственият излаз, тъй като към момента няма лекуване на коронавирусната зараза. Той уточни, че имунизирането е демонстрация на отговорност към другите хора в обществото, които са към нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР