При случая с починалото дете има недооценка на състоянието. Има

...
При случая с починалото дете има недооценка на състоянието. Има
Коментари Харесай

Бойко Пенков: Нападението над медици е инкриминирано, но трябва да се прилага много бързо и строго

При случая с умрялото дете има недооценка на положението. Има пропуски, само че при една грипна вълна, натоварването на кабинетите е голямо. Ще стартираме инспекция по случая. Това сподели зам.-здравният министър Бойко Пенков в ефира на БТВ.

„ Грипът е извънредно тежко заболяване и не трябва да се подценява. Води до доста тежки положения и хора с хронични болести, не могат да го преодолеят “, предизвести той.

„ Цялата администрация беше впрегната, с цел да може да започва българска стратегия за белодробни трансплантации. В момента се реализира тригодишен контракт с водеща виенска клиника за образование на наши фрагменти. Грижата по-късно е значима, колкото самата трансплантация. 5 индивида годишно ще могат да се трансплантират в страната ни от екипи от Света Екатерина и ВМА. Шест месеца е минимумът за образование. Предвижда се в Света Екатерина да правят трансплантациите, а във ВМА грижата и контролът на пациентите по-късно. Листата в България не е на чакащите, а на записаните “, обясни Пенков.

Д-р Бойко Пенков разяснява и случая на дребния Стафан, който отпътува на лекуване в Румъния, макар че парите за лекуването му се забавиха. Той съобщи, че забавянето се дължи на неприятна връзка сред здравните служби на двете страни. „ Парите не идват от НЗОК, а от специфична стратегия на държавното управление. Ние изискуем на Румъния 30 000 лв. по линия на Касата, а те ни дължат на над 80 000 “. „ Лечението на болестта Спинална мускулна недоразвитост е доста скъпо и би трябвало да се планува запас. А страната направи всичко допустимо за лекуването му. Обучаваме лекари, които да ползват нужната терапия в България “, сподели зам.-здравният министър.

Д-р Бойко Пенков разяснява и случая в Горна Оряховица. „ Темата е страшна. А в тази ситуация се касае за създание забавило своята еволюция. За нападението има към този момент солена санкция. Нападението над медици е инкриминирано и би трябвало да се ползва доста бързо и строго “, счита Пенков.

Министърът ще усили бюджета, с цел да се наеме жива защита. Пенков удостовери, че 80 000 души могат да останат без незабавна помощ в района, поради съответния случай.

Д-р Пенков заяви и за различен фрапиращ случай от събота. Пияна компания е подала сигнал на незабавния телефон 112 за дете в кома на Пампорово. Той прикани за по-солени санкции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР