При щателна митническа проверка беше открито голямо количество алкохол и

...
При щателна митническа проверка беше открито голямо количество алкохол и
Коментари Харесай

Митничари заловиха литри алкохол и 670 кутии цигари на Дунав мост при Русе

При щателна митническа инспекция беше намерено огромно количество алкохол и цигари с български акцизен бандерол, транспортирано в лек автомобил за Германия

На 17.03.2022 година в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе е спрян за инспекция лек автомобил, пътуващ от региона на Нова Загора за Германия с лидер български жител. Превозното средство е ориентирано за щателна митническа инспекция в халето на Граничен контролно-пропусквателен пункт, след което е било разтоварено и пролъчено посредством мобилна рентгенова система. В резултат на инспекцията митническите чиновници са разкрили укрити в двете аварийни гуми 13 400 къса цигари (670 кутии) от известни марки, всичките облепени с годен български акцизен бандерол.

При инспекцията на персоналния багаж на лидера на автомобила митническите чиновници откриват и 82.6 литра алкохолни питиета, също облепени с български акцизен бандерол.

От снетите писмени пояснения на лидера алкохолът и цигарите са закупени от хранителен магазин и са предопределени за женитба.

Съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища митническите чиновници са изискали от лидера нужните документи за транспортираните артикули, само че такива не са показани. Акцизните артикули са конфискувани по разказа на Търговско дружество Митница Русе. За случая е формиран Акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР