При посещението си в САЩ френският президент Еманюел Макрон ще

...
При посещението си в САЩ френският президент Еманюел Макрон ще
Коментари Харесай

Макрон каца при Тръмп с много символичен дар

При визитата си в Съединени американски щати френският президент Еманюел Макрон ще подари на американския си сътрудник Доналд Тръмп фиданка на дъб, знак на здравите връзки сред двете страни, оповестява " Фокс нюз ".
 
Става въпрос за издънка на дъб от Северна Франция, който Макрон се надява да бъде засаден в парка на Белия дом като знак на това крепко другарство, сподели журналистът Крис Уолъс, интервюирал Макрон в Елисейския замък.
 
В авансово показан фрагмент от изявлението, което малкия екран ще излъчи в неделя, Макрон споделя, че в никакъв случай не се е питал дали президентът Тръмп ще довърши мандата си.
 
" Работя с него, защото и двамата служим на страните си ", споделя той. Макрон отхвърля да разяснява някои противоречиви тематики към Тръмп като следствието на съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година " Не е моя работа да осъждам или, по някакъв метод, да изяснявам на вашия народ какъв би трябвало да бъде президентът ви ", споделя френският държавен глава.
 
От понеделник Макрон ще е на тридневно държавно посещаване в Съединени американски щати, по време на което ще бъде признат от Тръмп с огромни почести и ще държи тирада в Конгреса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР