При покупката на автомобил значително по-голяма част от българите залагат

...
При покупката на автомобил значително по-голяма част от българите залагат
Коментари Харесай

Най-достъпният Ford има задни врати и се казва KA+

При покупката на автомобил доста по-голяма част от българите залагат на кола втора ръка. Едни от тях не могат да си разрешат да изплащат чисто ново возило, само че други избират кола от премиум марка на десетина години, в сравнение с чисто нов модел от производител на всеобщи коли. За тези, които се склонни да проявят здрав разсъдък и да заложат на нов автомобил, Ford пусна на пазара у нас най-достъпния си модел K A+ на цена от 23 600 лв.. Освен че наподобява модерно и е богато оборудван, новият Ford K A+ е учудващо необятен и харчи единствено 5 литра бензин за изминаването на 100 км.

За тези, които вършат асоциация с тогавашния мъник Ford Ka, бързам да кажа, че новият модел няма нищо общо нито с първото, нито с второто потомство на модела. Най-малкият представител в гамата на Ford не инцидентно се споделя KA+, защото към този момент разполага със задни порти и улеснява качването и слизането на пасажерите на задните седалки. Новият хечбек Ford KA+ разполага със доста по-голямо пространство от предшествениците си в опаковка с компактни размери с дължина от 3,93 метра и удобен интериор с доста място за най-малко четири индивида и багаж. Освен просторния интериор, новият Ford KA+ е прелестен за шофиране, предлага релативно добра динамичност и успеваемост за класа си и вози обичайно по неприятни пътища и настилки.


Външният тип на новия Ford KA+ във вид хечбек не е толкоз вълнуващ като новата Fiesta да вземем за пример, само че има моден дизайн и положителни пропорции. Екстериорът е въодушевен от модерния дизайнерски жанр на Ford и се отличава с присъщата високо ситуирана трапецовидна решетка с хромирани ламели в нея, огромни издължени обратно фарове, кръгли светлини за мъгла и ромбоидни стопове.
В интериора на Ford KA+ има задоволително място с цел да седнат комфортно четири индивида, като по време на теста возещите се бяха междинни на растеж. Според измерванията на Ford в купето могат да седнат един зад различен двама 2-метрови пасажери, което е връх за сегмента.

В салона на Ford KA+ има всичко належащо за ежедневното напредване в града и за комфортното пътешестване на дълги дистанции. Моделът е оборудван със система SYNC, която разрешава гласово ръководство на аудиосистемата, телефона и приложенията на смарт телефона. В предните порти има джобове, в които се събират 1,5-литрова бутилка плюс по-малка бутилка от 0,6 литра, както и дребен чадър. В края на таблото има дребна ниша, която се вижда единствено когато шофьорската врата е отворена, тъй че се трансформира в идеално място за дребни пари или по-ценни предмети. Багажникът на Ford KA+ е с размер от 270 литра, само че в случай че е належащо повече място, при прегъване на задните облегалки се отваря товарно пространство с потенциал съвсем 850 литра.

Преди да ревизира с какъв мотор се задвижва новия Ford KA+, заложих на бензинов мотор с 4 цилиндъра, без турбокомпресор и мощ към 100 к.с. Оказа се, че съвсем съм познал. Под капака на най-малкия Ford има 1,2-литров бензинов мотор с мощ 85 к.с. В композиция с 5-степенната ръчна скоростна кутия елементът е изцяло задоволителен за градско шофиране, само че за динамична езда отвън града би трябвало да поддържате високи обороти. Разбира се не съм очаквал от Ford KA+ да е състезател, само че все пак когато вдигне над 4000 оборота, моторът се развихря и дребната кола се изстрелва напред с лекост. Ако сте уталожен лидер и шофирате умерено на пета предавка, без да изпреварвате непременно, Ford KA+ се отплаща с действителен разход от 5 л/100 км. В града потреблението не надвишава 7 л/100 км.

В града новият Ford KA+ вози като по-голям автомобил, като окачването е настроено за пътища с неприятна настилка и с помощта на това хечбекът с лекост минава през легналите служители на реда и огромните дупки, с които са осеяни българските пътища. В купето са употребявани уплътнения, които изолират шума от вятъра и гумите, и всмукват вибрациите. По планински път със серпентини Ford KA+ беше доста постоянен в завоите и сходно на по-големите си братя, ме впечатли със своето пътно държание. Хечбекът е резистентен в завоите, а ръководството е тъкмо и непосредствено.

За сигурността на пасажерите новият Ford KA+ е оборудван с 6 въздушни възглавници и система за следене на налягането в гумите, която предизвестява лидера със светлина в случай че то доста спадне. На борда има помощник за помощ при тръгване по надолнище, който задържа колата неподвижна при тръгване по надолнище. Това улеснение ще оценят изключително младите водачи, които се плашат при потегляне по стръмни улици. Ограничителят на скоростта ви пази да не превишите несъзнателно позволената скорост, а системата Ford Easy Fuel предотвратява зареждане с дизелово гориво.
Технически характерности

Размери
Дължина: 3929 мм
Широчина: 1695 мм
Височина: 1524 мм
Междуосие: 2489 мм
Собствено тегло: 955 кг
Вместимост на резервоара: 42 л
Двигател
Тип: 4-цилиндров редови
Работен размер: 1196 куб.см
Максимална мощ: 85 к.с. при 6300 об/мин
Максимален въртящ миг: 112 Нм при 4000 об/мин
Скоростна кутия: 5-степенна механична
Динамика
Максимална скорост: 170 км/ч
Ускорение от 0-100 км/ч: 13,3 секунди
Среден разход: 5,0 л/100 км
Вредни излъчвания СО2: 114 г/км
Базова цена на модела: 23 600 лв.

КОНКУРЕНТЪТ

Размери
Дължина: 4065 мм
Широчина: 1725 мм
Височина: 1450 мм
Междуосие: 2580 мм
Собствено тегло: 1110 кг
Вместимост на резервоара: 45 л
Двигател
Тип: 4-цилиндров редови
Работен размер: 1248 куб.см
Максимална мощ: 84 к.с. при 6000 об/мин
Максимален въртящ миг: 122 Нм при 4000 об/мин
Скоростна кутия: 5-степенна механична
Динамика
Максимална скорост: 170 км/ч
Ускорение от 0-100 км/ч: 12,9 секунди
Среден разход: 4,8 л/100 км
Вредни излъчвания СО2: 109 г/км
Базова цена на модела: 22 980 лв.

Автор: Денислав Стоянов
Снимки: Ford
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР