При подготовката за участие на екипажи от Военноморските сили в

...
При подготовката за участие на екипажи от Военноморските сили в
Коментари Харесай

Коронавирусът налази Военноморските сили

При подготовката за присъединяване на екипажи от Военноморските сили в учението „ Посейдон – 21 “, са открити случаи на болни от COVID-19, оповестиха от пресцентъра на военното министерство.
"С цел да се избегне разпространяването на болестта по време на корабоплаване и да се опази здравето на военнослужещите е взето решение екипажите на българските кораби да останат под карантина. Така при нужда ще може да бъде оказана незабавна здравна помощ на военнослужещите. Евентуално разпространяване на СОVID-19 би попречило и на постигането на задачите на учението ", прецизираха от там.
Противоминното обучение с наименованието „ Посейдон “ се организира годишно от 2002 година насам. Негови домакини на ротационен принцип са военноморските сили на България и на Румъния. Освен български и румънски военни кораби в учението взе участие и Втората непрекъсната противоминна група на НАТО.
Учението се възнамерява и се управлява по стандартите и процедурите на НАТО. През 2020 година хазаин на българо-румънското противоминно обучение „ Посейдон – 2020 “ беше Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на българските Военноморски сили
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР