При планираното приблизително 420 км дължина към 18 октомври 2022

...
При планираното приблизително 420 км дължина към 18 октомври 2022
Коментари Харесай

Шишков: Изградени са 191 км от трасето на АМ Хемус


При плануваното почти 420 км дължина към 18 октомври 2022 година са построени 191 км от трасето на Автомагистрала " Хемус ". В момента се строи в сектори 1, 2 и 3. Напредъкът на първият сектор е 66%, на втория са изпълнени 20%, а на третият 47%. Усилията са ориентирани към това правата до пътен възел Плевен да бъде подготвена в интервала 2024-2025 година Това съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков по време на чуването си в Народното събрание.

Шишков изясни, че това са посочените години, тъй като е имало интервал, в който работата е била спряна. " Втори лот е в най-изостанала фаза, за жалост той е в най-изостанала фаза, тъй като е предоставен финален. Ефектът от постигането на постигането на строителството първи и трети лот няма да бъде никога пълностоен, заради това, че в случай че втори лот не бъде построен, правата, по този начин или другояче няма да може да бъде приключена до разклонението за Плевен ", означи той. Служебният министър е безапелационен, че търсеният резултат ще бъде реализиран откакто бъде приключен и втори лот.

Той акцентира, че казусът със завършването на Автомагистрала " Струма " и реализирането на трасето е значимо. " Ако служебният кабинет продължава да бъде на работа в идващите месеци ще създадем всичко допустимо да не загубим този план, който е доста значим за България. Най-бързото трасе от Видин до Кулата минава през Петрохан. Това е трасе, което е със 70 км по-дълго от това, което сега се прави. Икономически ще има смисъл да бъде построен тунел под Петрохан ", сподели още той. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР