При оспорвана конкурения младите надежди на СК „Кодокан“ и Спортното

...
При оспорвана конкурения младите надежди на СК „Кодокан“ и Спортното
Коментари Харесай

Успехи за юношите и девойките на Кодокан на Държавното по ...

При оспорвана конкурения младите очаквания на Семеен кодекс „ Кодокан “ и Спортното учебно заведение съумяха да реализират отлични резултати и справедливо се окичиха с медалите на Държавното състезание по самбо, което се организира в неделя в Панагюрище. Общо 16 тима от цялата страна се включиха в надпреварата.

Резултатите за юношите и девойките на „ Кодокан “ – три златни медала, един сребърен и три бронзови и трето място в отборното класиране.

Мария Малинова в кат. 54 кг за следващ път сподели отличната си подготовка и завоюва първо място и златото в своята група. При юношите в категория до 79 кг и до 88 кг безапелационни победи и първо място в категориите си реализираха Звезделин Илиев и Димитър Спасов. И тримата златни медалисти са възпитаници на Спортното учебно заведение.

Не по-малко овации заслужава и класиралият се на второ място Димитър Куртаков, също възпитаник в Спортното, който в категорията до 88 кг остана на крачка зад съотборника си Илиев и завоюва сребърното отличие.

При девойките трета стана Моника Шопова в категория до 44 кг, а при момчетата бронз завоюваха Любомир Грозданов в кат. 71 кг и Красимир Костурков в категория до 88 кг.

Без орден, само че пети в своята категория до 88 кг се класира Методи Пешев.

Така учениците на Спортното, състезатели на „ Кодокан “, съумяха да потвърдят, че имат сили и подготовка и за по-сериозни борби. Такава следва още при започване на декември, когато шомпионите в категориите ще вземат присъединяване в Световното състезание за юноши до 18 години, което ще се организира в Холандия. Това заяви президентът на клуба и шеф на Спортното учебно заведение Георги Георгиев, като добави, че задачата и там е челното класиране.

Своето удовлетворение в края на спортната година изрекоха и треньорите на „ Кодокан “. Според тях, въпреки и при необикновени условия на пандемия младите спортисти реализират предстоящите триумфи. В клуба стартират подготовка и за мощните шампионати, с които ще започва идната година.







Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР