При огромен медиен интерес и с редица запомнящи се изказвания

...
При огромен медиен интерес и с редица запомнящи се изказвания
Коментари Харесай

Жозе Моуриньо се предаде: Няма как да направя Тотнъм шампион този сезон

При голям медиен интерес и с редица запаметяващи се изявления мина първата публична конференция на Жозе Моуриньо като управител на Тотнъм. Специалния бе назначен да управлява тима преди ден, заменяйки уволнения Маурисио Почетино, а в събота му следва и първото дерби като посетител на Уест Хям. Португалецът се завръща към треньорската работа 11 месеца след уволнението си от Манчестър Юнайтед и съобщи, че тя му е липсвала през последната близо година.

" От два дни още веднъж мога да се усмихвам, само че го върша и с малко горест. Преди да стартира да приказвам, желая да кажа нещо за Маурисио. Той свърши чудесна работа и заслужава само поздравления. Този клуб постоянно ще бъде негов дом, а това подготвително игрище ще бъде неговото подготвително игрище. Вратата в Тотнъм постоянно ще бъде отворена за него. Сигурен съм обаче, че той още веднъж ще откри щастието. Отново ще води огромен тим и че го чака отлично бъдеще ", бяха първите думи на Моуриньо.

" От прочувствена позиция аз съм спокоен, стимулиран и подготвен. Мисля, че и играчите се усещат по този начин. Тук съм, с цел да ги поддържа. В живота се случва по този начин, че не всичко се върти към даден човек, а към играчите и клуба му. Няма да повторя неточности, които направих в предишното. Вероятно ще направя нови. Не считам, че в този момент съм по-готов от преди. Винаги съм бил подготвен ", сподели още Моуриньо

" Този тим бе в ръцете на добър управител. Аз имам моите визии, само че е значимо да запазим стабилността. Стилът на игра ще бъде доста подобен с този, който тимът практикуваше до момента. Разбира си, ще прибавя елементи и детайлите са тези, които от време на време вършат разликата. Стилът на работа зависи най-много от това каква е културата на съответния клуб и с какви футболисти разполага ", изясни Моуриньо.

Той добави, че Тотнъм няма опция да се бори за купата през този сезон поради голямото закъснение от водача Ливърпул, само че това може да се промени през идващия.

" Няма по какъв начин да спечелим Висшата лига този сезон. През идващия, не споделям, че това ще се случи, само че ще можем да опитаме. Тотнъм е клуб с голям капацитет. Визията, която ми сподели господин Леви и играчите, които има в състава, бяха повода да избера да дойда тук ", сподели още Моуриньо и добави, че е подготвен да даде всичко от себе си.

" Винаги съм бил непретенциозен. Дотолкова, че да мога да проучвам трезво кариерата си. Не единствено последната година, само че всички проблеми и всички решения, които съм намирал. Основният извод, до който доближих, бе да не диря виновността в другите. Тази година отмора ми се отрази добре и научих доста от работата си като ефирен анализатор. Едно нещо обаче не се е трансформирало. Не обичам да изгубвам и когато изгубвам, не съм благополучен. Затова е доста значимо да запазя надзор над страстите си и убеденост в личните си благоприятни условия ", добави Моуриньо.

" Вечер, когато си лягам, дремя с пижама на тима, който повеждам. Аз съм човек на клубовете, на доста клубове. Но постоянно оставам преклонен. Може би за вас медиите е проблем, че не го разбирате. Но да бъда преклонен е част от моята същина. Най-добрият подарък, който получих, са играчите, с които имам опция да работя тук. Не мисля, че Тотнъм се нуждае от нови попълнения. Познавам тези играчи, само че би трябвало да ги опозная още по-добре. Някои от тях пробвах да взема в други тимове, които съм водил, а за някои даже и не пробвах, тъй като знаех какъв брой мъчно би било това ", приключи Моуриньо./gol.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР