При обявения 10-дневен локдаун от Сдружението на заведенията в България

...
При обявения 10-дневен локдаун от Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Заведенията искат да отворят след 11 дни, търговците на дребно - помощи

При оповестения 10-дневен локдаун от Сдружението на заведенията в България ще упорстват на 11-ия ден заведенията да проработят при ограниченията и изискванията, при които работят в този момент - това разяснява за " Хоризонт " заместник-председателят на сдружението Марин Сотиров. Предстои от организацията да обсъдят бъдещите си дейности:
" Истината е, че сме доста афектирани. Очаквахме го като решение, само че, като цяло, няма по какъв начин бизнес, който е работил 17-18 дни, за отварянето на който са вложени хиляди левове, сега още веднъж да изпада в локдаун. Още повече, че доста малко от хората имат вяра, че това ще трае 10 дни. Коментират се някакви неща, че след 10 дни ще се отворят единствено външните елементи на заведенията - градините, което въобще не устройва сектора. Да не приказваме за нощните клубове, които трябваше да отворят на 1 април ".
От Българската Ритейл Асоциация, която сплотява над 100 представители на търговията на дребно у нас, изпратиха отворено писмо до управляващите в страната с искане за незабавни ограничения във връзка взетото през днешния ден решение за 10-дневен локдаун.
Затворените бизнеси упорстват за „ бързо погашение на към този момент плануваните помощи на търговците на дребно “, както и за незабавни ограничения за подкрепяне. От Асоциацията показват, че чиновниците в магазините са също „ на първа линия “ и молят въпросът с тяхната имунизация да бъде прегледан с приоритет.

Само през последните 3 месеца членовете на Българската Ритейл Асоциация са изгубили стотици милиони лв.. Около 15% от търговците на дребно у нас към този момент са банкрутирали, се показва още в писмото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР