При обучение изцяло в електронна среда учениците в българските неделни

...
При обучение изцяло в електронна среда учениците в българските неделни
Коментари Харесай

Важна информация за учениците, обучавани електронно в българските неделни училища в чужбина

При образование напълно в електронна среда учениците в българските неделни учебни заведения в чужбина ще получават удостоверения за приключено образование по български език и литература, история и география на България. Така завръщайки се в българската просветителна система те няма да се явяват на приравнителни изпити. Това планува план на промени в организацията на образователния развой зад граница, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

С промените ще се реши въпросът с образованията в неделните учебни заведения при епидемиологична конюнктура и други изключителни условия. Измененията са и продължение на политиката на МОН за понижаване на рестриктивните мерки за обучаваните в неделните учебни заведения младежи да продължат образованието си в наши висши учебни заведения.

Всяко учебно заведение с екшън проект за старта на новата образователна година

Ще има опция младежи от учебно заведение, което не предлага електронно образование с отчасти присъствени часове, да се образоват електронно в друго неделно учебно заведение. Повече възпитаници ще имат опция да завършат образование в неделни учебни заведения за два класа в границите на една образователна година.

Предлага се също в групите за подготовка на кандидат-студенти да бъдат включвани както възпитаници във втори гимназиален стадий на приблизително обучение в българско неделно учебно заведение, по този начин и в друго учебно заведение на територията на съответната страна.

Друга мярка, обвързвана с епидемията от COVID-19, планува финансиране при най-малък брой кандидат-студенти от 5 души в група за подготовка по български език и литература, история и цивилизации и география, и стопанска система вместо условието за 10 души до момента. Предлагат се и разпореждания, посредством които ще се увеличи контрола и прозрачността при образуване на дейностите в неделните учебни заведения и при разходване на средствата, предоставяни от българския държавен бюджет, измежду които е годишният избор на наставнически съвет.

Годишният отчет със мнение за резултатите от активността на учебното заведение към този момент ще би трябвало да се изготвя освен от родителския съвет, само че и от учебния началник, като ще се подписва от ръководител на родителския съвет, представляващия организацията и учебния началник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР