При някои ранени мускулите са били буквално накълцани. 18-годишният ученик

...
При някои ранени мускулите са били буквално накълцани. 18-годишният ученик
Коментари Харесай

Страшната Равносметка След Кървавата Баня В Политехническия Колеж В Крим

При някои ранени мускулите са били безусловно накълцани.

18-годишният възпитаник от колежа в Керч през вчерашния ден взриви бомба в постройката, по-късно простреля с ловна пушка други възпитаници и хора от личния състав. Подбудите на причинителя остават незнайни.

Петнадесет възпитаници са починали на място, разгласи зам.-ръководителят на община Керч Дилиарвер Мелгазиев, представен от ТАСС.

Другите петима убити са били чиновници в колежа. По информация на в. " Московски комсомолец ", измежду починалите има майка и щерка, които са били преподавателки в образователното заведение.

Община Керч разгласява през днешния ден лист с 44-мата ранени, с конкретизиране, че двама не са разпознати. Според листата, най-малко 23 потърпевши са малолетни.

Руската преса през днешния ден назовава убийството в Керч " съветски аналог на всеобщото ликвидиране в американската гимназия " Колумбайн ", в което починаха 13 младежи. На публикувани през днешния ден фотоси Росляков е с екип - бяла риза и черен панталон, сходен на този на Ерик Харис - единият от двамата убийци в " Колумбайн "

Вестник " Комерсант " акцентира, че нападателят е израснал в извънредно оскъдно семейство. Баща му, който е неработоспособен, не е живеел с момчето и майка му - санитарка в клиника и член на считаната за екстремистка и неразрешена в Русия фракция " Свидетели на Йехова ".

Убиецът прекосявал от стая в стая и като умел войник от специфичните елементи първо хвърлял самоделна граната, преди да влезе и да стартира да стреля по хората, написа " Комерсант " и акцентира, че това закононарушение е невиждано за Русия, където, за разлика от Съединени американски щати, има непоколебим надзор върху огнестрелните оръжия.

Кримският водач Сергей Аксьонов съобщи през днешния ден, че килърът " не е работил самичък ".

Следователите се пробват да изяснят дали Росляков е имал съучастници и дали е убивал " под въздействието " на някой различен.

Аксьонов заяви, че бойци от националната армия са ситуирани във всички образователни заведения на полуострова.

Жители на Крим сложиха на тротоара дребен възпоменателен олтар, върху който поставят цветя, свещи и плюшени играчки.

Ученичката Виктория Войко, която съумяла да се избави, описа, че на първия етаж на колежа е имало детонация, след която от тавана е почнал да се стеле прахуляк и да пада мазилка. После се чула сирена и всички избягали в коридора. " Навън имаше доста легнали възпитаници в безсъзнание, други бяха седнали и крещяха ", напомня си Войко.

Алексей Михайлов, възпитаник, който е изгубил няколко другари през вчерашния ден, описа, че доста негови съученици лежали по чиновете и кръвта им изтичала.

Аксьонов сподели още, че Росляков е учел със стипендия и в никакъв случай не е показал настъпателност в колежа.

Тялото на килъра е било намерено в библиотеката на образователното заведение, където се е е самоубил, съгласно управляващите. Той е получил законно позволение за носене на оръжие и е издържал всички психически проби, съгласно източник от силите за сигурност, представен от организация Новости. Имал е 12-калиброва пушка и към 150 патрона.

" Никой не може да подсигурява, че това няма да се повтори ", акцентира в. " Известия ". Изданието показва, че в Русия в учебните заведения още няма работа за качествена психическа помощ, нито система от центрове за помощ на фамилии при положение на рецесия или федерален орган, претрупан със сигурността на образователните заведения.

Бащата на обвинения в убийството сподели, че синът му имал някои поведенчески проблеми и нямал близки другари, само че не давал никакви признаци, че би могъл да извърши такова нахлуване, заяви в. " Известия ", представен от ДПА.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР