При ниската избирателна активност вчера видяхме битка на твърдия електорат.

...
При ниската избирателна активност вчера видяхме битка на твърдия електорат.
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Победата на ГЕРБ е оценка за ПП, ДБ и БСП

" При ниската изборна интензивност през вчерашния ден видяхме борба на твърдия електорат ". Това сподели пред БНР Кирил Добрев, член на Българска социалистическа партия. И добави:

" ГЕРБ съумя да си върне първото място. А това значи цялостен неуспех на трите партии, които управляваха. Политическа партия беше оня сантиментален избор на вярата за смяна, само че това си отиде. В политиката би трябвало да имаш опит. Тези хора се опияниха от властта. Движение за права и свободи бяха забавен състезател, не правеха нищо, съумяха да избегнат да бъдат общото зло. В такова се трансформира " Възраждане ". Най-интелигентни бяха Демократична България, те не гонеха повсеместност, а еднаквост. Хората повече чакаха от Стефан Янев. Първите му телевизионни участия след изборите демонстрират уравновесено и национално отговорно държание ".

По думите му при БСП има устойчива отрицателна наклонност:

" Ние изгубихме твърдото ядро на предните избори. На тези изгубихме най-ценното – пенсионерите. Има централна неточност. Избирателите в България не припознават Българска социалистическа партия като своя обществен фактор. Трябва да се търси смяна в политиката, в стратегиите, в лицата... Опитът да бъде приспана Българска социалистическа партия е реалност ".

В предаването " 12+3 " Добрев добави, че на изборите е спечелила проевропейската настройка:

" Най-логичната коалиция, опирайки се на идеология, е ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България. Възможно е и ГЕРБ, Движение за права и свободи, Янев, в това число и включването на Българска социалистическа партия в сходна коалиция. За да резервира властта си в партията, Корнелия Нинова е склонна да влезе във всевъзможни вероятни обединения. Въпросът е кой заплаща цената от такива обединения ".

Според него трябва да бъде призован Конгресът на Българска социалистическа партия.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР